vrijdag 15 maart 2013

veel onderzoekjes

Wat was het een drukke maar hele leuke dag vandaag! We begonnen met de actuaronde waar we naar Karrewiet keken. Nadien in de kring kwamen er toch wat onderzoekjes uit.We zagen dat er een nieuwe president in China was en Lylas wilde weten hoe mensen in andere landen eruit zien want hij zag dat de mensen in China spleetogen hadden.
We zagen ook een reportage over de fluohesjes. Blijkbaar moeten die aan 3 dingen voldoen. Ze moeten een felle kleur hebben, ze moeten brede strepen hebben en ze mogen NIET open zijn aan de zijkant. 
We gingen eens onderzoeken of onze fluohesjes op school daar wel aan zouden voldoen.
Wel, niet allemaal! We hebben de foute fluohesje een nieuwe leven gegeven als schildersschortjes en enkel de goede gehouden want dit is toch wel heel belangrijk.
Omdat we vonden dat iedereen dit toch moest weten zijn we in alle klassen gaan vertellen waar de juiste fluohesjes aan moeten voldoen. We hebben er ook een groot blad van gemaakt, kom maar eens kijken aan ons prikbord.









Na de speeltijd hebben we het verhaal van Grote boom samen gelezen en er werd weer veel met het materiaal gespeeld. Romeo wilde er graag een toneelstuk van maken maar dat lukte niet goed. We gaan aan de mama van Laura vragen of ze ons hiermee wil helpen.
Andere kleuters schilderden grote boom en hebben er zelf groene blaadjes op geplakt.
Nog andere kleuters hebben met lego een kankermonster gemaakt, die de kanker weg kan jagen.













Na de middag heeft Lylas samen met Liam en Amine zijn onderzoek gedaan. En Jeff heeft zijn vissenonderzoek afgewerkt. Kunnen vissen overleven in koud water met ijs? Knap werk onderzoekers!
De dag was weer veel te snel voorbij. Volgende week is het gezondheidsweek. Alle kinderen hebben hierover een briefje in hun boekentas.

Fijn weekend allemaal!
















1 opmerking:

  1. Goed gewerkt! Nu weet ik ook welk fluovestje ik moet dragen ;-)

    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen