vrijdag 8 maart 2013

een onderzoek, een brief, een diploma en een afscheid

We zijn vandaag begonnen met de actuaronde. Daarin hadden we een stukje over Tia Hellebaut gezien. We zagen dat ze hoog kon springen en de reporter vertelde dat ze over 2m05 kon springen. Was dat nu hoog of niet? Was dat over Kristie of niet? Allemaal vragen waar we toch een antwoord op wilden hebben.
Na de ronde zijn Romeo en Kyan naar de eerste graad geweest om te vragen of ze misschien een hele lange lat hadden. Zo konden we dat eens tegen de muur meten en wisten we direct hoe hoog 2m05 was. We kregen een lat van 1 meter. We moesten die 2 x gebruiken en toen nog een klein stukje. Het was zelfs hoger dan Kristie!!! ;)




Na de speeltijd hebben we ook een brief geschreven. Dinsdag hadden we een onderzoek over een buffel. En is het klasgesprekje achteraf kwam de vraag of er eigenlijk een buffel in de ZOO van Antwerpen zou wonen. We besloten een brief te schijven om dit te vragen. Laura en Luca hebben de vraag gestempeld, Amelia en Cinar hebben er prentjes van buffels bij geplakt, Emre stempelde het adres, Romeo ging een grote enveloppe vragen en zorgde ervoor dat de brief goed in de enveloppe zat. En Amelia heeft de brief mee naar huis genomen om hem in de rode postbus te steken. En nu is het wachten op antwoord he! Spannend!!










Ondertussen hebben we fijn in de hoekjes gespeeld en ook nog veel geoefend met veters binden. En weet je wat? Er zijn een heleboel kleuters die een veterdiploma verdienden!!! SUPER!!!!! Dat is toch echt wel knap he!
 De andere kleuters kunnen nog veel oefenen in de klas en dan krijgen zij ook hun veterdiploma mee naar huis.









Namiddag hebben we in onze vrije tekstenboeken gewerkt. De tijd was maar kort want we hadden ook nog een speciale afsluitronde vandaag. De veterdiploma's werden afgegeven maar we moesten ook afscheid nemen van Patricia. Het was haar laatste dag vandaag en ze had voor iedereen een leuk cadeautje meegebracht.
Patricia, we hebben vele leuke dingen gedaan samen met jou. Bedankt voor alle mooie momenten en hopelijk spring je nog eens binnen in onze klas. Veel succes met je laatste jaar!


















Toen was het tijd om naar huis te gaan. Maar de meeste kleuters kwamen snel terug want het waren de workshops op school. We hebben ook allemaal fijn gedanst op het podium tijdens de talentenshow. Iedereen heeft ervan genoten! Foto's hiervan kan je vinden op onze website.

Hopelijk zien we mekaar morgenvroeg terug op de ochtendreceptie. En anders, geniet van jullie weekend en tot maandag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten