woensdag 27 maart 2013

een paaseizoektocht en een onderzoek

Toen we vanmorgen in de kring kwamen zagen we dat er een nieuw kindjes in de kring zat. We vroegen direct hoe zijn naam was. Het was Jens en hij kwam een een voormiddag meedoen in de klas. Iedereen stelde zichzelf voor aan Jens. Dat vond hij wel fijn.
We hebben praatronde gehouden omdat Romeo geen foto bij had en zo kon Jens eens zien wat dat was.
Jens vertelde dat hij een graafmachine en een bulldozer gezien had. We wisten eigenlijk niet wat het verschil was tussen deze twee voertuigen. Een prima onderzoekje dus  :) Sinja en Amelia hebben dit onderzoek gedaan. Tijdens de afsluitronde mochten ze dit voorbrengen aan de klas. Goed gedaan onderzoekers!



Toen Anouk in de klas kwam zijn de kleuters van de derde KK samen met Kristie aan de paaseizoektocht begonnen. Die hadden de kinderen van de eerste graad voor ons verstopt op de speelplaats. We moesten ze allemaal zoeken en er stonden letters op. We legden de kleuren bij mekaar en konden sommige letters zelfs al lezen. Als we wisten wat de zin was mochten we dat gaan vertellen in de eerste graad. En : we hadden het helemaal juist!!!!!! Er stond : 'EEN HEEL FIJN PAASFEEST IEDEREEN'
Dank je wel eerste graad voor deze leuke activiteit!

















Na de speeltijd hebben we samen met Anouk leuke spelletjes gespeeld. Kristie heeft de woordjes die we gisteren gestempeld hadden opgehangen. Zo staat bij al veel bakken ook het woordje erbij.


























Er zit ook een briefje voor het paasontbijt in de boekentas. Vergeten jullie dit niet in te vullen en terug mee te brengen? Bedankt!
Tot morgen allemaal!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten