dinsdag 5 maart 2013

tijdslijn, veters binden en 3 onderzoeken



Vandaag hadden wij een heleboel foto's bij van toen we klein waren, van broer of zus, van oma en opa,  toen we nog in de buik van de mama zaten,… Om beurt mochten we onze foto's aan iedereen tonen met een woordje uitleg erbij. Maar al vlug was het tijd om eens goed te gaan sporten. Daar hebben wij iets bijzonders gedaan. Samen met Anouk hebben we een videoclip gemaakt op de ´Harlem Shake´. Wat was het leuk om zo eens gek te doen! 
















 
Na de speeltijd was het tijd om iets met de vele foto's te doen. Kristie heeft samen met ons een reuze tijdslijn gemaakt. Ook had Patricia activiteiten voorzien rond ´veters binden.  Noëmie verdient een dikke bravo, want na lang oefenen kon ze haar veters helemaal alleen binden. SUPER! Ze heeft dat  tijdens de afsluitronde getoond en Kristie heeft haar ook gefilmd. Iedereen die vrijdag veters kan binden, krijgt een veterdiploma. Oefening baart kunst! 







































Namiddag was het tijd om onderzoekjes te doen. Er waren een 8-tal zorgcoördinatoren in de klas komen kijken. Zij wilden eens zien hoe wij onderzoekjes doen. De kinderen die een onderzoekje mochten doen, zijn  in de klas gebleven en de rest heeft Patricia meegenomen naar de turnzaal. Daar hebben wij leuke spelletjes gespeeld. Toen de onderzoekers klaar waren, kwamen ze allemaal met een glimlach naar buiten gelopen, want jawel hoor.. de onderzoekjes waren weer geslaagd. Patricia heeft de kinderen even buiten laten spelen. Wij hebben goed genoten van de zon.. HEERLIJK! 












 
Al gauw was het tijd voor de afsluitronde. De onderzoekers mochten hun onderzoek voorstellen aan de vele zorgcoördinatoren en aan ons. Ze hebben dat super goed gedaan. Een dikke bravo!
Zyna en Amelia onderzochten wat eigenlijk de MUG was en hoe we die moeten bellen.
Kyan en Sophie onderzochten hoe een buffel eruit ziet.
Lylas en Alexander onderzochten wat klompen zijn en hoe ze gemaakt worden.
De dag was veel te snel om. Janneke mag morgen een cd meebrengen voor de muziekronde.

Vergeten jullie de inschrijving voor de ochtendreceptie niet mee te geven want er zijn nog maar weinig kleuters van onze klas ingeschreven.
Tot morgen allemaal!

2 opmerkingen:

  1. Hartelijk dank lieve juf en kindjes!! Ik heb veel bijgeleerd!!!Jullie werken geweldig!!! Hopelijk mag ik nog eens komen kijken! Lieve groetjes
    juf Veerle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kom morgen ook eens naar jullie foto's kijken. Ben echt nieuwsgierig

    BeantwoordenVerwijderen