maandag 3 oktober 2011

we maken een voederhuisje!

Deze voormiddag hadden we de hele school voor ons alleen! Iedereen was zwemmen en dus konden wij goed doorwerken aan onze contractjes want vandaag was de laatste dag om ze af te werken. Tijdens de speeltijd hadden we het helemaal naar onze zin, we hadden al het speelgoed, al de fietsen en de hele speelplaats voor ons! Plezier!!!!





We zijn vandaag tijdens de praatronde ook begonnen met de rol van de kapitein. Wat doet die kapitein nu behalve een hele leuke pet opzetten? Wel, de kapitein heeft de taak om het gesprek in onze praatronde in goede banen te leiden.
Elke kleuter heeft een eigen wasknijper met zijn kenteken erop. Elke morgen, als ze in de praatronde komen en ze willen iets vertellen aan de groep, hangen zij hun eigen wasknijper op aan de rand van de rode doos. Willen ze niets vertellen, laten ze hun wasknijper in de doos liggen. Zo weet de kapitein ook dat hij die wasknijper niet moet uitkiezen. En is er ook geen ruzie wie zijn beurt het is om iets te vertellen. Arvid was vandaag de allereerste kapitein en hij heeft het heel goed gedaan.



Vlak voor de middag hebben we ook nog onze cijfermuur leren kennen. We gingen tellen tot 5 en allemaal dingen zoeken. Ons resultaat hangt op in de klas.



Na de middag stond er een vraagteken op ons bord, wat zou dat betekenen? De kleuters waren er de hele voormiddag over bezig wat het zou kunnen zijn!
Toen we terugkwamen in onze kring, na de middagspeeltijd, zat de papa van Thijs in onze kring. Hij had vanalles meegebracht en vertelde dat we samen 2 voederhuisjes gingen timmeren. Joepie! We hebben eerste samen het plan gelezen en alles klaar gelegd wat we nodig hadden. Daarna gingen we aan de slag. Het juist aantal spijkers tellen, de gaatjes zoeken, kloppen met de hamer, een groot gat graven om de palen in te zetten,... veel werk dus maar we deden allemaal heel goed mee! Het resultaat is dan ook prachtig!! Nu hopen dat de vogeltjes de huisjes vinden en komen smullen in hun huisjes. Wie bolletjes of graantjes heeft mag ze meebrengen naar school! 























Vlak voor we naar huis gingen hebben we nog snel enkele toverspreuken verzonnen voor de toverstok van Zyna. Ze had die laten zien tijdens de praatronde maar vertelde dat hij wel nog licht gaf maar geen toverkrachten meer had. Dus hebben we allemaal rijmwoorden verzonnen en er toverspreuken van gemaakt en .... het werkte terug :)

Vergeet niet dat het morgen wereld dierendag is en dat we eten en speeltjes inzamelen voor de honden en poezen van het dierenasiel van Genk. Morgennamiddag gaat we het persoonlijk afgeven. Breng zeker nog iets mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten