dinsdag 25 oktober 2011

pompoensoep

Pompoensoep was het kernwoord van vandaag. Deze ochtend na de praatronde zijn we in de klas alvast begonnen met het uithollen van de 2 pompoenen die we gekregen hebben. Dat was niet gemakkelijk!
Tine (mama van Sem) en Saskia ( mama van Arvid) zijn ons nadien komen helpen in de klas. We hebben samen het pompoenvlees gesneden, de balletjes gerold en erna spinnen van gemaakt. Ook de wortelen, tomaten en ajuinen hebben we gekuist en alles opgesnden.
We hebben er de hele voormiddag aan gewerkt. De tafel was heel mooi gedekt en versierd met de uitgeholde pompoenen. Maar de soep was nog niet klaar :/ We hebben, dankzij de hulp van Tine, toch fijn in de klas onze boterhammen opgegeten en na het turnuurtje konden we dan eindelijk smullen van de soep. Het eerste wat we aan Kristie vroegen, toen de turnles gedaan was, was : 'Is de soep nu eindelijk klaar?' :)
En lekker dat ze was! We hebben nog een hele ketel over en die gaan we vrijdag tijdens het griezelfeest aan iedereen van de school uitdelen.
Nog even een extra bedankje aan Tine en Saskia voor de geweldige hulp van vandaag!



















Thijs had vandaag ook een echte spin mee naar school gebracht en die hebben we goed kunnen bewonderen. Toen de school gedaan was hebben we ze wel terug vrij gelaten zodat ze terug een mooi web kon maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten