donderdag 20 oktober 2011

dag van het brood en lieveheersbeestjes

Vandaag is het Dag van het brood. De leerlingen van Rabia kwamen ons uitleggen hoe een stokbrood, een koek en een pistolet in het Frans was. We kregen ook een croissant om te proeven maar omdat we daar allemaal een stukje van wilden eten, had de papa van Amelia het superleuke idee om voor iedereen een stuk croissant te voorzien. Hij reed naar de bakker en kwam met hele lekkere croissants terug. Dank je wel!!! We hebben ervan genoten :)




Laura had een doos met okkernoten bij. Ze wilde van de schillen lieveheersbeestjes maken. Maar ze wist niet meer welke kleur die hadden. Dus, tijd voor een onderzoekje. Laura en Janneke keken het in een boek en we zochten ook een foto op de computer. Janneke vond dat het lieveheersbeestje rood was en kleurde het in op ons onderzoeksblad en Laura zette er zwarte stipjes op. Nadien hebben we ze in de creahoek gelegd en konden de kleuters die dat wilden ze verven. Deze namiddag hebben we de onderkantjes geknipt en konden ze mee naar huis.












Deze ochtend stond de bibtruck aan onze school en mochten we nieuwe boekjes gaan lenen. Het boekje ' Wiebel billen boogie'  hebben we vandaag ook gelezen en we hebben het dansje ook gedaan, schudden met de billen :)

Omdat we vandaag terug allemaal samen waren hebben we in veel verschillende hoekjes gespeeld, dat was heel leuk. Dank je wel Dillek en Silvio, de mama en papa van Amelia, voor de geweldige hulp van deze voormiddag! Het is steeds heel fijn dat jullie er zijn! En de kleuters staan al met boekjes klaar als ze Dillek zien :)









Morgen gaan we knutselen met bladeren, dus wie er nog heeft thuis, breng maar mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten