zaterdag 8 oktober 2011

Hoe poets ik de kooi van de cavia's?

Vandaag hebben we weer flink gewerkt in de klas. Deze week hebben we rond onze cijfermuur gewerkt en omdat we maar bleven tellen hebben we er een werkje rond gemaakt. De jongste kleuters hebben met de getallen tot 5 gewerkt en de oudste hebben al tot 10 geteld. En het lukte heel goed!






Na de speeltijd waren de kleuters van Ann in onze klas en zij hebben heel hard meegewerkt aan onze placemats voor het Fairtrade ontbijt van komende dinsdag want we moeten er nog een heleboel kleuren. Gelukkig vonden ze het heel leuk!






Na de middag gingen we de kooi van de cavia's kuisen, maar hoe moesten we daar nu aan beginnen? Stap voor stap kregen Harry en Jules weer een propere kooi vol lekkers.
Eerst moesten we de vuile kooi leegmaken op de mesthoop buiten, daarna kreeg hij een grondige schrobbeurt zodat al het vuil weg was. Daarna droog wrijven en nieuwe houtsnippers onderin leggen zodat ze lekker zacht zitten. Nog wat lekker hooi erbij en nieuw eten en drinken en Harry en Jules kunnen er weer van genieten!














Fijn weekend allemaal en tot maandag :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten