maandag 24 oktober 2011

Hoeveel poten heeft een spin?

We zijn de week heel goed begonnen vandaag! Het was een gezellige drukte in de klas.
We zijn deze ochtend, na de praatronde, direct begonnen met ons onderzoek : 'Hoeveel poten heeft een spin?' We vonden leuke boekjes over dieren in onze leeshoek en gingen samen op zoek naar een spin. Toen we die gevonden hadden konden we beginnen te tellen. 8! Direct erna kwam er nog een onderzoeksvraag bij : 'Hoe ziet een spinnenweb er eigenlijk uit?' In onze boeken vonden we verschillende soorten spinnen en verschillende soorten webben, dus zijn we maar op onderzoek buiten gegaan. Wij gingen op spinnenjacht! Overal hebben we gezocht rond de school, in kieren, in de struiken,... niks, geen enkele spin hebben we gevonden, gelukkig wel veel webben en we konden ze eens goed bestuderen.













Terug in de klas wilden we natuurlijk zelf spinnen knutselen en ook webben. De spinnen hebben we met zwart papieren gemaakt en de webben hebben met een tovertrucje gedaan, als je het wil weten vraag het ons dan maar :)














Omdat het deze week griezelweek is, hebben we ons ook verkleed. Ineens liepen er overal spookjes, een heel mooie heks, pompoentjes en dracula rond in onze klas. Het was heel leuk om zo te spelen en werken.









Vandaag wilden de kleuters de zandbak eens open en omdat we ook nog niet veel met de kastanjes en de eikels gedaan hadden - buiten tellen - hebben we ze samen met de blaadjes die we over hadden, in onze zandbak gelegd. Mooie kunstwerken kwamen eruit!



We hebben vlak voor de middag ook samen het boekje gelezen over ' Mijn eerste spinnenweb'. En Sem had lekker brood bij voor de cavia's en voor in het vogelhuisje. Dank je wel Sem!



Morgen gaan we pompoensoep maken, Saskia en Tine komen ons helpen, joepie!!

Volgende week is het Herfstvakantie en is de school dus een weekje gesloten. Is er misschien iemand die onze cavia's Harry en Jules een weekje op logement wil? Laat het maar weten aan Kristie.

2 opmerkingen:

  1. chique chique! Geweldig! Mooie foto's by the way
    :-))))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad weer geweldige foto's ! En mooie kunstwerkjes van de kindjes ! :-)

    BeantwoordenVerwijderen