maandag 10 oktober 2011

Hoe ontstaat de regen?

Deze morgen hebben we al de weersymbolen besproken en gingen we op onderzoek. Vorige week was er wat discussie in de praatronde over hoe de regen nu ontstaat en hoe de bliksem komt. Vandaag gingen we onderzoeken hoe de regen ontstaat. We hadden een filmpje gevonden dat het ons allemaal liet zien. We hebben het allemaal opgeschreven op onze onderzoeksfiche, dus als je het wil weten kom het ons maar eens vragen, wij vertellen je het wel!



We hebben ook een techniekfiche gemaakt over hoe we de kooi van de cavia's moeten schoonmaken en die hangt nu bij de kooi zodat iedereen ernaar kan kijken en weet hoe het moet.


We zijn ook terug begonnen met een nieuwe contractweek, allemaal in het teken van 'het weer'. Er waren al ijverige kleuters bij die al heel wat werk gedaan hebben. Chapeau!! Arvid had leuke muziek meegebracht die we opgezet hebben, misschien dat het daarmee zo vlot ging vandaag!




Na de middag hebben we een proef gedaan. We wilden eigenlijk wel eens weten hoeveel druppels er nu eigenlijk naar beneden vallen als het regent. Dus hebben we een regenmeter gemaakt. Er staan streepje op zodat we elke keer als het regent kunnen kijken hoe vol de regenmeter is.
We hebben ook al wat voederballetjes aan ons vogelhuisje gehangen.





Als afsluiting keken we naar een filmpje van Koekeloere waar Moffel en Piertje te maken hadden met een lek dak waar het water binnen stroomde!


We zijn ook begonnen met al enkele versieringen op te hangen voor Halloween! Wie thuis nog dingen heeft of pompoenen, alles is welkom om van onze klas een echte Halloweenklas te maken!!!


Vergeet niet dat we morgenochtend ons Fairtrade ontbijt hebben! Smakelijk :)

2 opmerkingen:

  1. Hey, die regenmeter komt me bekend voor ;-)Heb vorig jaar ene collega van mij dat ook laten doen met mijn kids.
    Groetjes vanuit Sledderlo !!

    BeantwoordenVerwijderen