maandag 11 april 2016

Welkom Hannes en veel keer de letter T

Vanmorgen zat er een nieuwe kleuter in onze kring. Hannes was al eens komen kijken voor de vakantie en vandaag is hij begonnen in onze klas. Dus vanaf nu zijn we met 19 kleuters. Welkom in onze klas Hannes! We zijn heel blij dat je erbij bent.


Tijdens de praatronde hadden we veel te vertellen, zowel de avonturen die we tijdens de vakantie meegemaakt hebben als al die voorwerpen voor de letterkast. We leren de letter T en vonden heel erg veel woordjes!

















































Onze letterkast staat goed vol.



Na de ronde was het vrije werktijd en vonden we het fijn om terug samen te spelen; de poppenhoek werd een tuincentrum waar je bloemen en planten kan verkopen en kopen. We hebben er ook een treinhoek bij deze weken.



Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn we begonnen met het tekenen in ons letterboek. En dat staat weer goed vol. Goed gewerkt allemaal!






















Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. We maakten een woordspin rond de letter T en van daaruit hebben we plannen gemaakt voor de volgende 2 weken. Het gaan weer hele leuke weken worden.


Daarna liet Kristie ons een 'poetskaart' zien. We moeten daarop aanduiden wanneer we poetsen. OP het einde van volgende week brengen we die poetskaart terug mee naar school en de kleuters die goed hun tanden gepoetst hebben krijgen een poetsdiploma! Goed poetsen dus!

We kregen ook nieuwe contractjes. We hebben ze samen overlopen, ook de hoeken van de rode werktijd. En toen mochten we aan de slag.








Om kwart voor 3 zijn we gaan picknicken buiten en hebben we met krijt gespeeld op de speelplaats.















Tijdens de afsluitronde kregen we onze poetskaart en een brief met daarop alle activiteiten van de volgende 2 weken.

Tot morgen allemaal!
Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten