dinsdag 12 april 2016

De T van Taart, Tijgers en Tijd


Tijdens de boekenronde las Kristie een boekje voor over de zon die precies maar niet wilde wakker worden. Na het verhaal hadden we hierover een leuk gesprek in de groep. Het ging over waar de zon eigenlijk onder gaat. Is dat achter de wolken, achter takken of misschien achter een berg? Hannes en Arke wilden dit wel graag een onderzoeken. We planden dat in voor de namiddag want dan was het onderzoekstijd. Lorena maakte een mooie tekening over het verhaal in ons praatrondeboek.


Na de ronde was het eerst vrije werktijd en mochten we gaan spelen in de hoekjes.




Na het eetmoment en de kleine speeltijd zijn we begonnen aan een activiteit dat in ons contract staat. Knutsel de T van Taart. Een andere groep kleuters is met Karolien meegegaan en zijn hebben een leuke schrijfdans-activiteit gedaan. Vrijdag gaan we van groep wisselen. Daarna was het turntijd.












Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. We hadden het nog even over de zon en hoe dat nu allemaal in zijn werk ging. Iedereen had er wel een uitleg voor maar wat was de juiste nu?
Terwijl de andere kleuters in hun contract werkten of hun knutselactiviteit nog afwerkten zijn Jesper en Joppe eerst begonnen aan hun tijgeronderzoek. Zij hadden wat vragen i.v.m. tijgers en daar hebben we samen de antwoorden van gezocht. Jesper en Joppe hebben er een mooi onderzoeksblad van gemaakt?







Nadien was het de beurt aan Hannes en Arke om hun 'zon'onderzoek te doen. Hannes wist best wel veel te vertellen over de zon! Samen met Arke maakte ook hij een mooi onderzoeksblad met oog voor detail!



Tijdens de afsluitronde mochten de onderzoekers hun onderzoek natuurlijk voorstellen aan de klas. Er kwamen op beide onderzoeken veel vragen nadien en dat konden ze allemaal goed beantwoorden. Een dikke duim dus voor deze knappe onderzoekers!



Morgen vieren we Joppe zijn verjaardag met pannenkoeken! Een leuke dag dus in het vooruitzicht!

Rebecca en Fien spraken me vanmorgen ook aan i.v.m. de geplande huishoudelijke activiteit van volgende week vrijdag. Ze merkten terecht op dat het de dag nadien pastadag is en dat we dan niet in de zaal of in de keuken kunnen. Daarom hebben we de activiteit verplaatst naar de dag ervoor. Dus gaan we donderdag 21 april toastjes maken!  

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten