vrijdag 15 april 2016

Tulpen uit ..... onze klas



We keken eerst naar Karrewiet vanmorgen en daar hebben we toch veel uit geleerd. We hadden het over een Treinspoor en wat je moet doen als de lichten op rood staan en we zochten op wat een 3D- printer.



Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen.












Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten ging een groepje mee met Karolien om schrijfdans te gaan doen. de andere kleuters bleef bij Kristie in de klas. Daar hebben we tulpen geschilderd. We moesten heel goed kijken en proberen de tulpen zo goed mogelijk na te schilderen.








Toen we hiermee klaar waren zijn we naar de turnzaal gegaan want het was turnles dan.

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring want we gingen proefjes doen met tulpen. Proefjes, wat zijn dat? Gaan we die tulpen dan proeven, opeten? vroegen we ons af :) Maar Kristie liet zien wat we gingen doen. Ze had witte tulpen in de klas en die gingen we kleuren, we gingen een beetje Toveren! We kleurden water met ecoline en ook met crêpe papier en daarin hebben we de tulpen gezet. Nu is het afwachten of ze van kleur zullen veranderen.








We hebben ook nog verder gewerkt aan onze contractjes als dat moest. De kleuters die klaar waren mochten in de hoekjes spelen.
Kristie controleerde alle contractjes en we kregen ze allemaal mee naar huis.

Tijdens de afsluitronde las Kristie het vervolg van 'Jaap  de krokodil' voor en kregen we een heleboel papieren mee naar huis.

Fijn weekend allemaal en tot maandag!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten