vrijdag 22 april 2016

Thee proeven en een onderzoek


De actuaronde vandaag was precies toch wat moeilijk want we hebben er niet zoveel over kunnen vertellen. We hebben het wel gehad over 'geld maken' en over de koningin van Engeland die 90 jaar geworden was.


Na de ronde hadden we vrije werktijd maar we konden niet in de zaal spelen want daar werd alles klaar gemaakt voor de pastadag van morgen.








Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten was Karolien in onze klas. Samen met haar hebben Ellie en Cristian een onderzoek gedaan. Ze wilden weten wat het verschil is tussen een tram en een trein.  We zijn ook gaan turnen met Karolien.


Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de klas en hebben Ellie en Cristian aan Kristie hun onderzoek laten zien. We hebben ook thee geproefd vandaag. We zochten eerst wat we allemaal nodig hadden: waterkoker, theepot, losse thee, theezakjes, tassen of glazen. We roken aan de verschillende soorten thee en zagen het water verkleuren. Wie wou mocht ook even proeven en niet iedereen vond het even lekker ;) We lieten de thee ook wat kouder worden en hebben tijdens het afsluitmoment nog even geproefd.















Onze contractjes moesten ook af zijn vandaag. Kristie heeft ze allemaal gecontroleerd en we hebben ze mee naar huis gekregen.

Tijdens de afsluitronde kregen we ook onze letter mee want vanaf volgende week leren we de letter M.



Voor diegenen die morgen komen eten, tot morgen op de pastadag. En voor de anderen ; tot maandag!

Fijn weekend allemaal!

Kristie

1 opmerking: