dinsdag 19 april 2016

Tijd en Tuin


Giuseppe mocht vandaag voor een boekje zorgen. Hij vertelde op voorhand al dat het een leuk en grappig boekje was. Kristie heeft het voorgelezen en het was inderdaad een heel leuk boek! Goed gekozen Giuseppe! Na de ronde heeft hij nog een tekening over het kevertje in ons praatrondeboek gemaakt.


 Na de ronde was het vrije werktijd in de klas.






Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten ging een groepje kleuters mee met Karolien om terug schrijfdans te doen. Een ander groepje van de klas ging met Kristie mee in de tuin werken. We hebben eerst het onkruid weg gehaald en de aarde voorzien van goede messstoffen. Daarna hebben we pastinaak, wortelen, slagroenten, raketsla en radijzen gezaaid in onze bak. In een klein stukje hebben we ook nog enkele bloembollen geplant. Elke rij zaadjes werd voorzien van een bordje waarop staat wat we gezaaid hebben.
En nu is het wachten! De andere groep gaat vrijdag met Kristie zaaien.



















Na de boterhammen en de grote speeltijd hebben we het over de tijd gehad. Hoe kan je weten welk uur het is, welke cijfers staan er allemaal op een klok, waarvoor dienen die 2 wijzers die we kunnen zien,... Nadat we hier allemaal een antwoord op gevonden hadden zijn we zelf een klok gaan maken. We moesten wel zien dat we de getallen op de juiste plaats plakten, anders klopt ons uur natuurlijk niet :) Iedereen heeft zijn klok mee naar huis gekregen.















Arke was gisteren niet op school omdat er iets speciaal aan de hand was bij zijn thuis. Ze kwamen namelijk het houten frame van de garage zetten en dat wilde hij natuurlijk voor geel geld missen! Hij had er vandaag leuke foto's van meegebracht en kon er ook heel goed over vertellen. Goed gedaan Arke!
Morgen wtaat alles in het teken van tegenstellingen!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten