donderdag 14 april 2016

een mond vol tanden

We hebben vandaag heel erg veel gedaan in de klas. Het was een productieve tandendag!


Na de praatronde hebben we de planning van de dag overlopen. We gingen tanden tellen, een mond vol tanden knutselen, 2 onderzoeken doen en een boekje lezen. Aan de slag dus!


Kristie zei dat ze telkens 2 kleuters moest hebben maar dat ze eerst wilde weten of we wel allemaal per 2 konden komen bij haar. We hebben eerst alle kleuters geteld en daarna mooie groepjes gemaakt en we zagen dat er 1 kleuter overbleef. 1 kindjes mocht dus 2x komen tanden tellen.






Tijdens de vrije werktijd zijn we er al aan begonnen. Per 2 hebben we elkaars tanden geteld er het juist getal opgeschreven zodat we ene mooi overzicht kregen. Wie zou er de meeste tanden hebben?


























Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn we begonnen met knutselen. Eerst hebben we ons gezicht getekend en ingekleurd met waterverf en daarna maakten we onze mond met het juist aantal tandjes. Veel telwerk dus vandaag! Maar het resultaat is weer prachtig!














Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. Kristie zie dat het onderzoekstijd was en ook rode werktijd. We wisten dus weer wat te doen!

Gloria en Lena begonnen eerst met hun onderzoek. Ze wilde weten hoeveel tanden er in onze mond staan en hoe een losse tand eigenlijk komt. We vonden alle antwoorden en Gloria en Lena maakten er een mooi onderzoeksblad van.






Daarna was het de beurt aan Morgana en Amber. Zij gingen onderzoeken hoe je nu juist je tanden moest poetsen en wat je daar allemaal voor nodig hebt. Kristie had een grote nepmond waarop ze zelf konden proberen. Nadien maakten ook zij  een mooi onderzoeksblad.







Tijdens de afsluitronde brachten de onderzoekers alle antwoorden in de groep?. We lieten ook echt zien hoe je je het beste je tanden poetst! Benieuwd wie het vanavond nog weet :)



We hebben ook naar een aflevering van Koekeloere gekeken dat ging over losse tanden en wisselen van tanden. Kristie heeft ook nog een stuk van het verhaal : 'Jaap de krokodil' voorgelezen maar daar moeten we morgen nog in verder lezen want het was hoog tijd om naar huis te gaan.



Morgen gaan we tulpen naschilderen en er een proefje mee doen.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten