dinsdag 2 oktober 2012

egels overal

Het was boekenronde vandaag en Sinja had een heel leuk boek meegebracht. 'Het grote knuffel-boek.'
We hebben het samen gelezen maar er kwamen toch wel wat vraagjes over dat knuffelen. Eén ervan ging over de egels. Iemand vroeg zich af of die egels mekaar dan geen pijn deden als ze gingen knuffelen met al die stekels. Zou een baby-egel eigenlijk stekels hebben als hij geboren wordt?
Dat was natuurlijk een superleuke onderzoeksvraag.
Jeff, Amelia, Sophie en Janneke wilden dit heel graag onderzoeken.
Maar eerst hadden we een uurtje turnen.



Na de speeltijd hebben Janneke, Jeff, Amelia en Sophie hun onderzoek gedaan. 'Hebben egels stekels als ze geboren worden?' Ze zochten prentjes en we vonden een tekstje. Kristie las het voor en weet je wat : egels worden geboren met stekels MAAR ze kunnen niet zien en niets horen als ze geboren worden. Dat wisten we niet! Toen dit groepje hun onderzoek kwamen voorstellen voor de groep hebben we allemaal eens onze ogen en oren dicht gedaan en dat was toch wel raar hoor!
Jullie hebben dat heel goed gedaan Jeff, Janneke, Amelia en Sophie!




In de creahoek kon je vandaag ook een egeltje maken en knippen met de stekels eraan. Er zijn al een aantal egels af en ze zijn mooi geworden!
Bij Britt hebben enkele kleuters ook geoefend rond het lichaamsschema. En verder werd er fijn gespeeld in de hoekjes.













Namiddag gingen we egels maken met onze klei. We maakten een lijfje met een kopje en daarna heel veel stekels met tandenstokers. Ze zijn wel heel mooi geworden!
We zouden de dag afsluiten met een egelverhaaltje maar er was geen tijd meer over, zoveel hebben we gedaan vandaag! Dat zal dan voor morgen zijn!

















Morgen is het fotoronde en Amine mag zijn lievelingsfoto meebrengen.


Er zit enkele briefjes in de boekentas waarvan eentje gaat over de 'saved by the bell'-actie die we vrijdag gaan doen op school. Zeker lezen he mama en papa :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten