maandag 1 oktober 2012

Alle kleuren van de regenboog

Na een drukke praatronde hebben we direct 2 onderzoekjes gedaan.
Emre, Sophie en Amine hadden een vraag van vorige week over de krab 'Welke kleur heeft een krab?'
Laura, Manuel en Sinja hebben een onderzoek gedaan over de regenboog. 'Welke kleuren heeft de regenboog?' Ze hebben zelfs geteld dat een regenboog maar liefst 7 kleuren heeft! Knap he!
Goed gewerkt allemaal!











Na de speeltijd hebben we regenbogen gemaakt. Omdat we nu wisten hoeveel kleuren er in zitten en ook welke kleuren het zijn konden we ze zeker namaken. Je kon kiezen of je ze wou inkleuren of dat je een regenboog wilde schilderen. Het enige was dat je de kleuren in de juiste volgorde kleurde.
Er werd weer hard gewerkt in de klas!














Namiddag hebben we een aflevering van Moffel en Piertje op schooltv gezien over de herfst. Nadien hebben we allerlei spelletjes gedaan waar we goed bij moesten nadenken of onze vingertjes goed moesten laten werken.

 






Sinja mag morgen haar lievelingsboek meebrengen voor de boekenronde.


Er staan weer enkele leuke plannen op onze agenda voor deze week : (zie ook briefjes in de boekentas !!!)

Donderdag is het dierendag, dan mag iedereen een echt diertje meebrengen naar school. We gaan er een grote foto van maken. Die dag gaan we ook vooral rond dieren werken. De diertjes die niet in een kooi zitten zouden wel terug naar huis moeten na het eerste lesuur. De anderen kunnen in de klas blijven tot de school gedaan is.
Vrijdag is het Dag van de Leerkracht en dat willen we op een speciale manier laten doorgaan. We doen met de hele school mee aan het project 'Saved by the bell'. We gaan die dag bellen want de boodschap achter deze actie is 'onderwijs overal en voor iedereen'.
Daarom mag iedereen die dag een bel meebrengen. Je mag kiezen welk soort bel als het maar klinkt als een bel. We gaan met de hele school de bel laten gaan, liefst zo hard mogelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten