vrijdag 12 oktober 2012

3 onderzoeken en zwemmen

Wat een drukke dag vandaag. Tijdens de bespreking van Karrewiet kwam het gesprek op bevers. We wisten niet goed die eruit zagen. Lylas en Romeo gingen dat vandaag onderzoeken.
We wisten nog heel veel over Karrewiet: van een tijger 4-ling, tot de oudste 2-ling van ons land, van jumpen met je fiets tot een meisje dat heel graag naar school wilde maar niet mocht omdat ze een meisje was, van het weer tot een baby bizon die geboren werd in Bellewaerde. Van de bevers en hun dam tot Lady Gaga. Het is heel fijn te merken dat er zoveel kleuters ook thuis naar Karrewiet kijken!

Omdat er veel kleuters waren die Lady Gaga niet kenden hebben we er muziek van opgezocht op you tube. De muziek viel duidelijk in de smaak :)


Na de speeltijd hebben we 3 onderzoeken gedaan. Lylas en Romeo onderzochten hoe een bever eruit ziet en vonden ook een foto van een dam. Amelia, Sinja en Luca onderzochten hoe de schil van een kastanje heet en gingen dit vragen in de eerste graad. Ze hebben samen het woord BOLSTER getsempeld. En Emre, Sophie en NoĆ«mie onderzochten welke kastanje je kon eten en lieten die ook in het echt zien. We hebben echt veel bijgeleerd vandaag! Super goed gedaan allemaal!












Namiddag was eindelijk het moment aangebroken waar iedereen zo naar uitgekeken heeft.
We gingen zwemmen. Het was een hele fijne namiddag. We hebben veel gespeeld in het water en hadden veel pret. Bedankt aan alle ouders en grootouders die mee gaan zwemmen zijn! Zonder jullie hulp konden we niet gaan :)








Vergeet niet dat we maandag gaan wandelen in de Maten. Vergeet geen gemakkelijke kleren en regenkledij te voorzien.
Fijn weekend allemaal x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten