vrijdag 1 juni 2012

schilderen, vlinders en een zandsculptuurfestival

Tijdens de actua-ronde keken we naar Karrewiet en weet je wat we daar zagen? Een reportage van 'Boerderij in de stad'! Dat vonden we super leuk want iedereen herkende het en vertelde dat we die dingen ook allemaal gedaan hadden.
We zagen ook een reportage over het zandsculptuurfestival in Blankenberge en tijdens het gesprek nadien kwamen we daarop terug. We vonden het wel heel chique hoe ze al die kastelen en mooie dingen konden maken en dan nog wel met mesjes en allemaal kleine voorwerpen. Dat wilden we natuurlijk ook eens uitproberen. Namiddag gingen we dat doen. We zouden de jongste kleuters ook uitnodigen om te komen kijken.
Maar eerst hebben we nog mooie schilderijen gemaakt over de boerderij. We wilden ook graag vlinders maken om aan de muur te maken dus heeft Kristie verschillende vlinders in papier gezocht die we konden versieren. Verder werd er ook fijn in de hoeken gespeeld.
Via 'Boerderij in de stad' hebben we ook een bundeltje met werkblaadjes over de boerderij gekregen. Sommige kleuters wilden er al aan beginnen maar iedereen heeft de bundel mee naar huis gekregen. Je hoeft hem niet mee terug te brengen. Je mag er thuis mee werken als je dat wil.

























Na de middag zijn we dan naar de zandbak gegaan met allemaal plastic mesjes, lepels, vorken,... Iedereen heeft iets mooi gemaakt en we vonden het heel erg leuk om te doen!














Arvid heeft Flip de beer mee naar huis dit weekend. We zijn benieuwd naar hun avonturen.
Fijn weekend iedereen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten