dinsdag 12 juni 2012

kindtekening en proclamatie

Na de praatronde hadden we een uurtje turnen. Toen was het tijd voor de speeltijd.
Na de speeltijd kwamen de leerlingen van het zesde leerjaar, samen met Rabia, verder werken aan onze knutselactiviteit voor de proclamatie. Alles is af ondertussen, maar wat het is zeggen we nog niet :)
De kleuters van de tweede kleuterklas hebben ondertussen fijn gespeeld in de hoeken. Daarna hebben we allemaal onze kindtekening gemaakt. De opdracht was om onszelf te tekenen.
Als afsluiter van de voormiddag hebben de kleuters van de derde kleuterklas, onder goedkeurend oog van de tweede kleuterklas, hun liedje geoefend voor de proclamatie.










Namiddag hebben we klasraad gehad en daar hadden we veel te bespreken. We hadden vandaag gezien dat iemand op onze pompoenplanten had gestapt. Dat vonden we heel erg want na al dat werk in de klas gaan we nu geen pompoenen hebben in het najaar. Verder werd er gesproken over de fietsen. De fietsen worden niet goed opgeruimd en meestal liggen ze nog overal rond te slingeren op de speelplaats. In de verschillende klassen zijn er voorstellen gekomen en donderdag in de leerlingenraad gaat er hierover een beslissing genomen worden.


Daarna zijn we naar de tweede graad gegaan want deze kinderen zijn gisteren op bezoek geweest in het Heempark. Ze zijn gaan praten met een imker en hebben veel informatie gekregen over de bijen. Omdat wij daar ook graag naartoe wilden gaan, maar we waren nog te jong, hebben Lauren en Fran ons hun foto's laten zien. En ze hebben er een hele goede uitleg bij gegeven. We mochten al onze vragen die we hadden over de bijen aan hun stellen en ze hebben daar heel goed op geantwoord! Wist je dat het enkel de vrouwtjesbijen zijn die steken en niet de mannetjes! En dat een mannetjesbij een DAR noemt en een vrouwtje een WERKSTER. Bedankt Fran en Lauren voor de supergoede uitleg!



Terug in de klas hebben we nog even met Hamertje tik en met de lego gespeeld en toen was het tijd om naar huis te gaan. Weer een goed gevulde dag vandaag.



Aan de kleuters van de tweede kleuterklas, VERGEET MORGEN JE HOUTEN BEZEMSTEEL NIET!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten