maandag 18 juni 2012

bij de brandweer

We zijn deze ochtend direct na de bel vertrokken naar de brandweer in Genk. Samen met Saskia (mama van Arvid) gingen we op pad en we vonden het heel spannend.
Het was een hele toffe voormiddag! We kregen een rondleiding door heel de brandweercentrale.
We zagen de ambulance, Zyna mocht er zelfs eens inliggen. We leerden dat je steeds 112 moet bellen als er brand is en we mochten in de kelder een klimtocht doen die de echte brandweermannen ook moeten doen. We zagen dat de brandweer ook moest duiken en welke dingen ze dan allemaal meenemen. We hebben gezien hoe een duikfles werkt en ook hoe ze de slangen om te blussen uitkuisen en laten drogen. We hebben de echte brandweerwas gezien. Er zijn veel verschillende soorten brandweerauto's. En het leukste van alles kwam op het einde : op het binnenplein stond een brandweerauto met een ladder. De brandweerman liet zien hoe hoog de ladder kon, wist je dat die 30m hoog kon! We hebben zelfs de sirene gehoord en dat deed toch wel pijn aan onze oren.
Daarna mochten we zelf spuiten met de brandweerslang. Iedereen mocht het eens proberen en dat was echt de max vonden we.
Bedankt Saskia om deze rondleiding voor ons te regelen!




































































We hebben namiddag allemaal een leuke tekening gemaakt voor de brandweermannen. Kristie heeft de hele bundel opgestuurd naar hen om hen te bedanken. Jullie kunnen ze ook bewonderen aan het prikbord in de speelzaal.



Selim heeft ook een heel leuk weekend gehad samen met Flip de beer. Kijk eens hoe mooi hij terug in de klas kwam!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten