maandag 11 juni 2012

veel letters en integratie met het zesde leerjaar

Het gesprek tijdens de praatronde kwam op de letters van onze naam. We kwamen op naambordjes maken uit en dat is dan ons plan geworden. Iedereen heeft vandaag een naambordje gemaakt met de letters van zijn naam. We kunnen het aan de deur van onze slaapkamer hangen zodat nu iedereen weet waar wij slapen. Sommige kleuters sliepen samen met een broer of zus en wilden ook graag die naam erbij opzetten. We hebben de letters van onze naam gezocht in tijdschriften en kranten en ze dan geplakt op ons naambord. We mochten ze ook vandaag al mee naar huis nemen. Benieuwd wie zijn naambordje al aan zijn deur gehangen heeft!








De kleuters van de derde kleuterklas zijn vandaag ook begonnen met hun werkmap. Volgend schooljaar gaan ze naar het eerste leerjaar en daar moeten ze ook hun werkjes in een dikke map steken en niet meer in hun schuifje zoals we dat nu doen. Kristie heeft voor iedereen van de derde kleuterklas een werkboekje gemaakt en dat steekt in onze map. Ieder heeft zijn eigen map. We kunnen nu dus tijdens de rode werktijd in onze eigen mapjes werken zodat we dat al wat gewoon zijn tegen dat we in het eerste leerjaar zitten.
De kleuters van de tweede kleuterklas wilden ook graag een werkblaadje met letters en zij hebben de letters van het woordje HALLO gezocht en deze mooi versierd.
Zo was iedereen weer heel hard aan het werk deze voormiddag.













Namiddag hebben sommige kleuters nog hun naambordjes afgewerkt terwijl de anderen in de hoekjes konden spelen. Daarna zijn de leerlingen van het zesde leerjaar samen met Rabia naar onze klas gekomen en hebben we gewerkt aan iets speciaal voor onze proclamatie. Mama's en papa's, hoe zeker dinsdag 26 juni vrij om 19u00 want dan krijgen de kleuters van de derde kleuterklas samen met de leerlingen van het zesde leerjaar hun diploma. Het gaat een hele leuke avond worden met waarschijnlijk een lach en zeker ook een traantje ...







Weet je wat we nog zagen toen we deze ochtend onze klas binnen kwamen?
Onze zonnebloem was uitgekomen, samen met onze worteltjes en radijsjes! Nu maar hopen dat ze snel verder groeien :)



Er zitten weer enkele briefjes in de boekentas, vergeet zeker niet te kijken!
De kleuters van de tweede kleuterklas zouden TEN LAATSTE WOENSDAG een houten bezemsteel moeten meebrengen voor onze paardenworkshop volgende week.
En vrijdag gaan we samen met de jongste kleuters naar de kinderboerderij in Kiewit.
Er zijn nog kleuters die hun briefje voor de schoolreis moeten meebrengen. Denken jullie daar ook aan a.u.b.?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten