dinsdag 6 maart 2012

Echt of onecht


Het schilderij van vandaag had als titel 'Verre vrienden'. Dat vonden we een beetje een gekke titel.
We zijn deze ochtend begonnen met het schilderij te bekijken en te bespreken. Het was een beetje een somber schilderij want als we het goed bekeken vonden we samen waarover het schilderij ging. We hebben eens gezocht bij onszelf of wij mensen kenden die ver weg waren en die we ook missen. En hoe we met hen in contact konden komen.
Daarna hebben we een spel gespeeld dat in de zuil zat en dat bij het schilderij hoorde. Het spel was 'echt of onecht'. Eerst gingen we eens kijken wat 'echt' was (iets wat je kan vastnemen of mee kan spelen) en wat er 'onecht' was (een foto of een tekening van iets). Er zat een grote zak in de zuil met allemaal echte en onechte spullen. We hebben ze allemaal gesorteerd en geteld. Het was wel een leuk spel.








Na de speeltijd hebben we nog prachtige kunstwerken gemaakt. In de atelierhoek hingen grote tekeningen van een kunstenaar die we mochten schilderen. En in de creahoek lagen allemaal rolletjes in verschillende vormen en verschillende kleuren van verf. We mochten er zelf een kunstwerk mee maken, hoe we dat wilden. Kristie heeft rond elk kunstwerk een kader gemaakt, zoals het hoort bij een echt kunstwerk. Ze hangen allemaal in de eetzaal. Kom maar eens kijken, ze zijn prachtig geworden!















Namiddag hadden we eerst turnen met Vivi en daarna muziek. We waren heel moe toen de dag voorbij was!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten