dinsdag 20 maart 2012

echte bouwvakkers

Deze voormiddag hebben we even aan onze contractjes gewerkt maar we keken heel erg uit naar de komst van de mama van Gondar. Samen met haar gingen we echte bouwvakkers worden. Maar eerst heeft Thijs ons onderzoeksblad gemaakt. De vraag was : Hoe maken we cement?





Na de speeltijd was het zover. Marjolijn had heel veel meegebracht en vertelde ons eerst over het ontstaan van cement. Hoe de mensen vroeger bouwden en wat ze allemaal gemaakt hadden. Daarna mochten we beginnen met metsen. Marjolijn vertelde wat ze allemaal bij had en hoe we de cement moesten maken. Iedereen moest een mondkapje en gehoorbescherming aan zodat we goed beschermd waren en we kregen ook witte handschoenen aan. We mochten om de beurt helpen met cement scheppen, zand afmeten, water afmeten en alles mengen met de mixer. Toen alles klaar was heeft Marjolijn ons laten zien hoe je juist moest metsen. Iedereen heeft geholpen aan het mooie muurtje. We hebben er veel van geleerd en het was super leuk! DANK JE WEL MARJOLIJN voor je geweldige hulp en enthousiasme :)































Namiddag hadden we normaal gezien turnen en muziek maar Juf Vivi was ziek. Daarom zijn we samen met de kleuters van Cindy op pad gegaan. We zijn bij de buren uitnodigingen gaan insteken voor onze quiz op vrijdag 20 april. Hopelijk komen jullie ook! Inschrijven kan bij Esther, de mama van Noëmie en Chloë.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten