donderdag 15 maart 2012

paaseitjes, vliegertjes en de zon

Tijdens de praatronde kwam het gesprek spontaan over de vreselijke busramp die gebeurde in Zwitserland. Ook de kleuters waren hiervan aangedaan en wilden er toch over praten. We hebben allemaal samen 3 kaarsjes aangestoken en gedacht aan alle kindjes en begeleiders die gestorven zijn.
Morgen gaan we samen naar Karrewiet kijken en ook 1 minuut stilte houden uit respect voor alle slachtoffers.


Een tweede onderwerp tijdens de praatronde kwam van Zyna. Ze vertelde dat het huis van hun buren tegen hun huis plakte. De jongens moesten hier toch eens over nadenken want hoe kon een groot huis tegen een ander huis plakken? Met plakband opperde iemand. Met modder en water en dan wat lijm erbij? 'Nee, met cement', zei Sem. Maar wat is dat cement en hoe maak je zoiets?
Dit moesten we zeker eens onderzoeken. We hebben dit onderzoek op maandag gepland omdat er nog een heleboel dingen te doen waren en zo konden we op zoek naar iemand die ons kan helpen hiermee.
Dus : Wie kan er maandag of dinsdag ons komen leren hoe je cement maakt? Kristie heeft nog wat bakstenen bij haar thuis liggen, misschien kunnen we samen een muurtje metsen?
Ken je iemand of ben je zelf zo handig, laat het ons zeker weten, want dit willen we nu toch wel eens weten!

Voor de speeltijd zijn we ook nog naar de bibtruck geweest om nieuwe boekjes en cd's uit te lenen.

Na de speeltijd hebben we verschillende dingen gedaan. Er werden aan de hand van het stappenplan mooie papieren eitjes gemaakt en in onze paasboom gehangen. Er werden, ook aan de hand van een ander stappenplan, veel vliegtuigjes gevouwen die we dan buiten uitgetest hebben.
Er werden leuke spelletjes gespeeld, van dezelfde letters zoeken tot bolletjes tellen.
De voormiddag was weer voorbij voor we het door hadden.


















Omdat de zon zo heerlijk scheen zijn we na de middagspeeltijd terug naar buiten gegaan maar ditmaal met een heleboel krijtjes en allemaal speelgoed voor de zandbak. We hebben leuk gespeeld en genoten van de zon.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten