maandag 19 maart 2012

huizen, metsen en bouwen

Tijdens de praatronde werd er direct gesproken over het metsen dat gepland was voor deze week. We wilden allemaal weten wanneer we dit gingen doen. Iedereen was ontzettend gemotiveerd. Dat merkte je ook aan de contractwerkjes van deze week. Kristie had nieuwe contractjes opgehangen die allemaal te maken hadden met huizen, bouwen of metsen. We hebben tijd tot vrijdag om ze te maken maar sommige kleuters zijn er al mee klaar :) Je kon luisteren naar een verhaal over huizen bouwen in de luisterhoek, je kon een huis tekenen via een computerprogramma, je kon huizen bouwen met de legoblokken, je kon een muur stempelen met blokjes, je kon een huis tekenen en er het woord HUIS bij stempelen of je kon een huis maken aan de hand van een plan. Er werd heel hard gewerkt vandaag.
We hebben eerst samen naar een aflevering van school tv gekeken waar we konden zien hoe je het beste een stevige muur kon maken. En daarna mochten we zelf aan de slag.

































Na de middag kwam Sam van de derde graad ons laten zien hoe je cement maakt en heeft hij voorgedaan hoe je bakstenen aan mekaar vast maakt. Morgen komt Marjolijn, de mama van Gondar, samen met ons metsen. Daar kijken we enorm naar uit!
We willen ook heel graag eens een kijkje gaan nemen op een echte bouwplaats. Kristie gaat ernaar op zoek, suggesties van jullie zijn altijd welkom!











Na school was er een infoavond over onze schoolwerking. Er zijn een heleboel mensen komen luisteren en we verwachten binnenkort en volgend schooljaar een heleboel nieuwe vriendjes! Fijn he!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten