donderdag 22 maart 2012

de letter H

Na de praatronde hebben we een nieuwe letter geleerd, de letter H. We hebben woordjes gezocht die begonnen met de letter H. En we hebben de letter H leren schrijven. Dat was eigenlijk niet zo heel moeilijk vonden we.
Daarna hebben we onze foto's besproken. De kleuters die een foto van hun huis mee gebracht hadden, hebben hun huis mogen voorstellen en vertellen hoe het eruit ziet. We hebben gekeken of iedereen dezelfde deur, ramen, bakstenen,... had. Er was zelfs een huis met 2 schoorstenen bij!
De kleuters mochten hun huis uitknippen en we hebben een collage gemaakt met als titel 'mijn huis'. Als er nog kleuters hun huis willen voorstellen, breng zeker een foto mee.









Daarna hebben we gewerkt aan onze contactjes. Er waren zelfs al kleuters helemaal klaar met alles. Die kleuters wilden graag een tekening van Bob de bouwer kleuren.
Er is weer hard gewerkt vandaag.











Kristie heeft ook onder onze namen in drukletters, onze namen in leesletters gehangen. Zo kunnen we deze al wat gewoon worden voor volgend jaar als we naar Kirsten gaan en daar leren lezen. Er waren toch wat letters die er anders uitzagen dan hoe wij ze schrijven!


Na de middag hadden we het zo warm dat we niet naar het bouwwerf gaan kijken zijn. Dat gaan we morgenvoormiddag doen. Enkele kleuters hebben dan de film van Sem gekeken, terwijl andere kleuters samen met Kristie leuke spelletjes gespeeld hebben.
We hebben de dag afgesloten met fietsen op de speelplaats. Dat vonden we het leukste van allemaal :)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten