vrijdag 16 maart 2012

aandacht voor 28 sterretjes

We zijn deze dag begonnen met de hele school te kijken naar de Karrewiet uitzending over het busongeval van afgelopen woensdag. Daarna hebben we van 28 theelichtjes een hartje gemaakt, elk theelichtje stond voor 1 slachtoffer van dit vreselijke ongeval. We hebben samen, hand in hand, 1 minuut stilte gehouden en gedacht aan ieder van hen.
De kinderen krijgen deze en volgende week nog de kans om tekeningen, gedichtjes, tekstjes te schrijven als ze daar behoefte aan hebben. De leerlingen van de derde graad hebben samen besloten om al deze dingen persoonlijk te gaan afgeven in het schooltje in Lommel. Nadien heeft iedereen nog een wit lintje aan zijn pols gekregen om te laten zien dat we met ons hart bij de slachtoffers zijn. Veel sterkte aan alle betrokkenen!





Ook al was het een droevige dag, hebben we na een gesprekje toch besloten om de pannenkoeken te bakken. Deze activiteit stond al even gepland, we hebben er samen voor gekozen. Het was voor Kristie haar verjaardag. Kristie is beginnen bakken en wij hebben samen fijn gespeeld in de hoeken. Omdat het vuurtje zo traag ging hebben we ze pas na de middag kunnen opeten. Maar ze waren wel lekker.



Sem heeft dit weekend Flip de beer mee naar huis, we zijn benieuwd naar jullie avonturen! We willen de make van Sem ook nog bedanken voor de mooie paasspullen die we mogen gebruiken in onze klas. We hebben er een mooie paastafel van gemaakt en de rest gaan we gebruiken om de zaal te versieren. Dank je wel Make :)




Na de pannenkoeken was het tijd voor de verkiezingen van de top 5 van de namen voor de school. Na een vorige stemming door de leerlingen waren er 5 namen overgebleven die de top 5 vormen.
De leerlingen van de derde graad hadden een echt verkiezingsbureau ingericht. We kregen allemaal een groen kaartje met onze naam erop. Dit moesten we afgeven aan de verantwoordelijke van het verkiezingsbureau. Onze naam werd aangeduid op de lijst en we kregen een papier met daarop de top 5. Daarna moesten we naar het stemhokje en mochten we een bolletje rood kleuren achter onze favoriete naam. We moesten het dichtvouwen en daarna in de stembus steken. Toen dat gedaan was kregen we ons groen kaartje terug en mochten in het vierkantje onze vingerafdruk zetten. Zo hadden we een bewijs dat we echt gaan stemmen zijn. Kijk maar eens in onze boekentas, het groen kaartje zit er zeker in.
Alle stemmen worden nu geteld en opgeteld bij de uitslag van de poll.
Deze poll kunnen jullie terugvinden op de website van onze school www.freinetbasisschoolgenk.be . Stemmen kan door iedereen gebeuren, ga dus zeker eens een kijkje nemen. Stemmen kan nog tot 22 maart.






























Fijn weekend allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten