woensdag 7 maart 2012

patronen

Het schilderij van vandaag had geen naam! Dat kan dus ook! Het ging wel over patronen. We zagen een zetel met allemaal bloemen op en in de zetel lag een poes. Wat is dat eigenlijk, een patroon? Dat wilden we wel eens weten.  We hebben eens gezocht in de klas en bij onszelf waar we nog patronen konden vinden. Het zijn steeds terugkerende afbeeldingen. We hebben ook het verschil tussen een tekening op iets en een patroon vergeleken en we hebben toch wel wat patronen gevonden, zelfs op onze kleren!
In de zuil zat een heel leuk spel ivm patronen. Er zaten allerlei verschillende soorten stofjes in die allemaal een patroon hadden. We hebben dezelfde patronen bij elkaar gezocht. Er zat ook een groot geel zeil in en een doosje met allemaal rode bloemen en allemaal blauwe manen. Kristie had een patroon gelegd op het zeil en dat mochten we naleggen. Daarna mochten we zelf in deze hoek blijven spelen tijdens de voormiddag. We mochten zelf patronen zoeken en leggen, dat was leuk!









We hebben vandaag ook allemaal in onze vrije tekstenboeken gewerkt. Nu is iedereen in zijn/haar nieuw boek begonnen. Wie wil mag ze zeker eens komen bekijken in de klas.
Arvid had ook een leuk spel bij, Bunny hop. Dat hebben we in een hoekje gezet en daar werd veel mee gespeeld vandaag.





Morgen komt de fotograaf naar onze school, dus zeker je lach niet vergeten mee te brengen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten