vrijdag 3 februari 2012

Hoe weten we hoeveel graden het is?

We zijn begonnen met de actua-ronde vandaag. Er was veel te zien op Karrewiet en veel te bespreken.
We hebben ook het weer besproken. Er stond -2 graden. De vraag kwam hoe je dat kan weten dat het -2 graden is. Thijs wist dat je dat op een thermometer kon zien. Dat wilden de andere kleuters wel eens zien. We gingen op zoek naar een thermometer in onze school en we vonden één in de klas van Ingrid. Noah liet ons zien waar hij hing en hij vertelde ons hoe je kon zien hoeveel graden het was. Terug in de klas hebben we dit alles op een onderzoeksblad geschreven. 'Hoe weten we hoeveel graden het is?' Je moet kijken naar de rode lijn op de thermometer. Waar die stopt, zoveel graden is het. We leerden ook dat als de rode lijn boven de 0 stond het warm was en onder de 0 was het koud. Wist je dat de thermometer  -15 graden aangaf!!! Berekoud!





Na de speeltijd hebben we in de poppenhoek gespeeld en gewerkt. We konden ijsvlokjes tellen en er het juiste cijfer naast stempelen en we konden prentjes uitknippen en ze bij de winter of de zomer plakken.












De leerlingen van Islamitische godsdienst kwamen ook langs in onze klas. Ze hadden voor iedereen snoepjes meegebracht. De reden hiervan was dat het de verjaardag was van hun profeet, Mohammed. Dank je wel allemaal! We vonden het heel erg fijn en attent van jullie.


Na de middag hadden we ons tweede schoolatelier. Het verliep wat anders dan vorige week. De leerlingen van de derde graad hebben samen met Rabia en Ann letters gesjabloneerd op de kostuums. De andere kinderen hebben maskers, slingers en grappige olifanten gemaakt om de eetzaal te versieren voor carnaval. De namiddag was weer heel snel voorbij. Fijn weekend allemaal, veel plezier in de sneeuw.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten