donderdag 9 februari 2012

rinkel - tinkel en gitaren

Cinar had vandaag een gitaar meegebracht. Het was wel een beetje een speciale gitaar. Er zaten geen snaren aan maar er kwam wel muziek uit.
Dat bracht ons natuurlijk op het plan om ook gitaren te knutselen. We gingen aan de slag met dozen en verf. De gitaren zijn nog niet af, ze moeten nog drogen en nog snaren krijgen.
Dat is voor de volgende dagen.
Wie thuis een echte gitaar heeft mag die eens meebrengen naar de klas. Dan kunnen we ze eens goed vergelijken.








Voor de speeltijd zijn we ook naar de bibtruck geweest en we hebben er heel veel boeken over instrumenten gevonden.
De rinkel-tinkel doos (dat is de ontdekdoos waar muziek in zit) stond ook in de praatronde. Ze is af en we konden er fijn mee experimenteren. Er werd heel veel muziek gemaakt vandaag in de klas!  We hebben ook geluisterd naar een leuk luisterverhaal : 'De notenkraker'.











Namiddag hebben we allemaal nog gewerkt aan werkjes die nog niet af waren. Zoals : woordstukjes klappen, maskers kleuren, chronologisch rangschikken van klein naar groot en raamfiguren oefenen.
Kristie had ook de tangram-doos laten zien. Hierin zitten tangram - puzzels. Die hebben we vandaag proberen te maken. Het was toch niet zo gemakkelijk als we eerst dachten maar na wat oefenen lukte het toch bij enkele kleuters.












En dan willen we jullie deze geweldige foto's nog laten zien. Als er iemand was die dacht dat het niet koud was vandaag, kijk dan zeker eens naar deze foto's. Zo kwam Ingrid deze ochtend van haar fiets. Met bevroren wimpers en bevroren haren!!!!





1 opmerking: