maandag 6 februari 2012

schilderen en rijmen

Tijdens de praatronde kwam het gesprek op instrumenten. We gaan op zoek naar verschillende soorten instrumenten. Wie heeft er instrumenten thuis? Breng ze zeker mee naar school als het mag van mama en papa!
We zijn ook vrijdag vergeten om Flip de beer mee te geven aan iemand! We vonden het heel zielig voor Flip en daarom wou Zyna Flip de beer schilderen. We gingen op zoek naar een leuke prent van Flip en we vonden er 2, eentje waar hij muziek maakt en eentje waar hij zich verkleed had. Wie wou mocht ze schilderen of inkleuren.











Er werd ook weer veel gepuzzeld vanmorgen in de klas. Arvid had een nieuwe puzzel gekregen van zijn mama en iedereen mocht die eens proberen te maken. Lief hé!




We hebben ons kijkatelier opgeruimd en omgezet in een ontdekdoos. Zo hebben we plaats voor de verschillende instrumenten die hopelijk gaan komen! Onze eerste echte ontdekdoos is dus een deit. Het is de 'speurdoos'. En we mogen hem steeds uithalen om nog mee te spelen. De bedoeling is dat we met de instrumenten ook een nieuwe ontdekdoos gaan maken.

Na de middag hebben de oudste kleuters samen met Kristie rijmwoorden geoefend en er spelletjes rond gespeeld. De jongste kleuters van onze klas hebben op de computer gewerkt en weet je wat we daar vonden? Dezelfde tekening van Flip de beer die we geschilderd hadden! De barbiehoek was ook populair vandaag.









Tristan en Radi waren namiddag ook in onze klas. Ze waren aan een schilderij aan het werken over 'kinderrechten'. Dat vonden enkele kleuters wel interessant. Tristan en Rady hebben dan uitgelegd wat dat wil zeggen 'kinderrechten'.



We hebben de dag afgesloten met een aflevering van Koekeloere. Die ging over muziek en zelf muziekinstrumenten maken. Dat willen we deze week doen en we willen ook een liedje ermee spelen. Dat gaat dus nog veel werken en oefenen worden de volgende dagen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten