maandag 13 februari 2012

gekke hoeden

Tijdens de praatronde ging het gesprek over gekke hoeden. Vorige week had Sem een leuke cowboyhoed meegebracht en Kristie had er vandaag nog een heleboel bij. We hebben ze allemaal gepast en we wilden er graag mee spelen. Het idee kwam om de poppenhoek om te toveren in verkleedhoek. En dat hebben we dan gedaan. In de poppenhoek kan je je deze week altijd verkleden. We hebben de hele dag verkleed in de klas rondgelopen en met gekke hoeden op.













Kristie heeft dan nog leuke afbeeldingen van gekke hoeden gezocht en die mochten we mooi kleuren. Daarna moesten we ze uitknippen en werd onze hoed op een groot blad geplakt. De bedoeling was dat we er een leuk mannetje onder schilderden. Er kwamen leuke schilderijen tevoorschijn, allemaal met gekke hoeden. Sem heeft zelfs voor Harry & Jules leuke gekke hoedjes gemaakt :)


















We hebben voor de middag ook nog een leuk spel gespeeld met de kleurendobbelsteen en de cijferdobbelsteen. En Arvid had een hele mooie bobo memory meegebracht. Daar hebben we ook fijn mee gespeeld vandaag. En de rinkeltinkelhoek werd ook goed gebruikt vandaag. Gondar had leuke belletjes meegebracht naar de klas.










Namiddag hadden we de eerste rode werktijd. Dat wil zeggen dat er geen luide hoeken open zijn zodat we rustig kunnen werken in de klas. In verschillende hoeken lagen allemaal werkjes die we deze week af moeten hebben. Tijdens de rode werktijden deze week kunnen we eraan werken. Je kan cijferstempelen, evenveel zoeken en begrippen als kleinste, grootste, dikste en dunste oefenen. Er werd heel goed gewerkt vandaag. We hebben ook nog met de legoblokken leuke dingen gebouwd.










Er waren 2 zieken in de klas vandaag, hopelijk zijn jullie snel beter Zyna en Cinar!

Woensdag is het pedagogische studiedag, dus geen school voor de kinderen. En donderdag mogen we allemaal verkleed naar school komen. En natuurlijk staat morgen in het thema van Valentijn :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten