vrijdag 10 februari 2012

een olifantenonderzoekje

We zijn de dag gestart met de actua-ronde. We hebben naar de laatste aflevering van Karrewiet gekeken.
Nadien hebben we dit alles besproken in de kring. We hadden het over de potvis die op het strand lag, over een grote sterke boot nl. een ijsbreker, over een gevaarlijke schaatswedstrijd en over het weer.
We hebben ook een gesprek gehad over pesten. Want vandaag begint de 'week tegen pesten'. Om die reden hebben we vandaag de hele dag het liedje ' Move tegen pesten' gezongen en ook meegedanst met het dansje.
We hebben ook het verschil gezocht tussen een echte gitaar en de speelgoedgitaar van Cinar. En we kregen nog een heleboel muziekboekjes die we extra mochten uitlenen van de bibtruck.




Thijs had ook een onderzoeksvraag. 'Hoe heet het baby'tje van een olifant?' Zyna wilde dat ook wel weten en ze gingen het vragen in de tweede graad. Nadien zocht Thijs een leuke prent van een olifant met een baby'tje en hij heeft het antwoord erbij gestempeld. Een baby van een olifant is een kalf!
Goed gevonden Thijs en Zyna! We kregen van Ann ook nog 2 leuke boekjes. Het verhaal van Kai-Mook hebben we samen gelezen.








Namiddag hebben we allemaal spelletjes gespeeld om onze fijne motoriek te oefenen : kralen rijgen, insteek mozaïek en andere leuke dingen.






Onze gitaren hebben we ook afgewerkt vandaag en ze zijn heel erg mooi geworden, kijk zelf maar! We hebben ze allemaal mee naar huis genomen.









Flip de beer mag bij Emre gaan logeren dit weekend. We zijn benieuwd naar jullie avonturen.
Fijn weekend allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten