dinsdag 7 februari 2012

maskers en rangschikken

Tijdens de praatronde had Arvid een leuk masker meegebracht. De andere kleuters vonden het heel tof en wilden ook graag een masker. Het plan kwam dan al snel om maskers te knutselen.
Na de speeltijd konden we uit verschillende dingen kiezen: maskers maken, kleuren, instrumenten rangschikken van klein naar groot, woordstukken zoeken en een nieuw spel uitproberen. We hebben leuke nieuwe spelletjes gekregen voor in de klas en die gaan we zeker allemaal uitproberen.















Vlak voor de middag hadden we klasraad en daarin hebben we besproken dat er soms toch wel veel lawaai was in de klas en dat er door mekaar geroepen werd als we werken. Daarom gaan we binnenkort beginnen met rode en groene werktijden. Rode werktijd wil zeggen dat we voor iets kiezen en daar ook aan werken, in stilte met eventueel hulp van Kristie. Groene werktijd wil zeggen dat ook de speelhoeken open zijn en dat het wat rumoeriger mag zijn in de klas. Zo kunnen de kindjes die willen werken dat doen tijdens de rode werktijd en dan ook rustig hun werkjes maken.

Namiddag hadden we turnen en muziek van Cindy. Vanaf deze week hebben we elke dinsdag tijdens de namiddag turnen en muziek van Cindy. Misschien is het een goed idee om dan gemakkelijke kleding aan te doen.

Het was deze avond ook oudervergadering. Bedankt aan de ouders die aanwezig waren!

Morgen is Kristie op nascholing, de kleuters zijn dan tijdens de voormiddag bij Ann in de kas. We zien mekaar donderdag terug. Wie nog instrumenten thuis heeft, breng ze aub mee naar de klas!

Oproepje, wie wil graag voor Harry & Jules zorgen tijdens de krokusvakantie en tijdens de paasvakantie? Laat het zeker weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten