maandag 23 januari 2012

er is een een jarig en een verrekijker

Het was een echt smulfeest vandaag. Cinar was jarig. Hij werd 5 jaar. Gelukkige verjaardag Cinar!
We zijn de dag gestart met het maken van mooie tekeningen voor hem en een mooie kroon.
's Middag kwamen zijn mama en papa langs met lekkere frietjes voor de hele klas. Ze hadden zelfs ook een taart meegebracht voor tijdens de namiddag en iedereen kreeg een chocomelk van Cinar! Als dat geen groot feest was! Dus mama's en papa's, niet schrikken als er bijna niets uit de boekentas is van eten, maar we hebben echt ons buikje rond gegeten aan allerlei lekkernijen vandaag.
Dank je wel Cinar voor deze lekkere dingen!
















Martine had voor ons een bijenkorf meebracht en in die bijenkorf zaten echte honingraten. We hebben er eens aan kunnen voelen en aan ruiken. We roken precies echt honing. Het was heel tof om dit in het echt te zien. We wilden graag op bezoek gaan bij een imker maar omdat de bijen pas in het voorjaar beginnen met honing te maken, is het nu niet het geschikte moment. We hebben op de kalender een bijtje getekend, zodat we weten wanneer ze beginnen met stuifmeel zoeken. In die periode gaan we terug op zoek naar een imker om alles eens te gaan bekijken. We zijn wel begonnen met een stempelwerkje. We stempelen 6 woordjes die met bijen en honing te maken hebben. Het werkje moet vrijdag voor iedereen af zijn. We hebben er samen een stappenplan voor getekend zodat we er zelfstandig aan kunnen werken.





Sem had tijdens de praatronde een verrekijker meegebracht en dat interesseerde veel kleuters. Namiddag hebben we geëxperimenteerd met de verrekijker en ook met vergrootglazen. We hebben vanuit de praatronde onze tekeningen gezocht die aan de andere kant van de klas aan de draad hingen. En met de vergrootglazen hebben we vanalles bekeken. We hebben smurfen gezocht in het zoekboek, we hebben cactussen bekeken, ... We vonden het heel leuk!
Morgen willen we graag zelf verrekijkers maken met rollen en we gaan nog leuke proefjes doen met vergrootglazen.
Heeft er misschien nog iemand vergrootglazen thuis die we mogen gebruiken in de klas? Breng ze zeker mee dan! Dat zou superleuk zijn!
















Op het einde van de dag kreeg Kristie nog een lekkere coctail van de leerlingen van de tweede graad. Die hadden ze zelf gemaakt en hij was super lekker! Dank je wel allemaal en goed gedaan!


Vandaag waren Arvid en Emre ziek. Hopelijk zijn jullie snel terug genezen en kunnen we fijn terug samen spelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten