vrijdag 27 januari 2012

een nieuwe ronde, een onderzoek en een schoolatelier

We zijn vandaag begonnen met een nieuwe ronde. Op vrijdag gaan we ipv de praatronde een actua-ronde doen. De bedoeling is dat we dan samen naar Karrewiet kijken. Dat is het nieuws voor kinderen, het wordt elke dag uitgezonden op Ketnet. Nadat we dat gezien hebben gaan we terug naar de kring en bespreken we wat we gezien hebben. Zo komen we heel veel te weten.
Vandaag hadden we het over de gedichtendag van gisteren, over een jongen die in een rolstoel zat maar heel goed kon tennissen en we hebben het weer besproken.



Selim mag dit weekend Flip de beer mee naar huis nemen!


Na de speeltijd hebben we een onderzoek gedaan. 'Hoe smaakt zout?' We hebben eerst suiker geproefd, dat smaakte lekker zoet. Toen mochten we het zout proeven en bijna iedereen vond het vies. Helemaal niet zoals suiker, terwijl het er toch hetzelfde uitziet. Daarna mochten we allemaal zoute chips proeven en die vond wel iedereen lekker! Gek he!

















Noortje en Sverre van de tweede graad hebben voor ons ook nog een leuk verhaal voorgelezen.


Na de middag hadden we de hele school ons eerste schoolatelier. Alle kinderen hebben tijdens de voormiddag een kleurtje mogen trekken uit een zak. Dat kleurtje stond voor een bepaalde klas. Onze klas was de rode kleur. Zo ontstonden er 5 groepen met allemaal kinderen uit verschillende klassen. De bedoeling was dat we elk onze eigen letter gingen versieren die we gaan gebruiken tijdens de carnavalstoet. Maar in elke klas werd er een andere techniek gebruikt. Volgende week vrijdag werken we onze letters af. Het was wel een hele leuke namiddag.
































Als afsluiter hebben we mogen genieten van de toneelvoorstelling van de jongste kleuters! Ze hebben dat ontzettend goed gedaan!!! Proficiat allemaal! En we hebben samen gezongen voor de jarigen van januari.




Fijn weekend allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten