vrijdag 13 januari 2012

een onderzoekje en de zandbak

Het eerste uurtje waren de kleuters van Ann in onze klas. Tijdens de drukke praatronde kwam er toch een onderzoekje uit. Sem had een zomerhoedje bij en Manuel had een wintermuts op zijn hoofd. We vroegen ons af wat het verschil was tussen deze 2 mutsen. Onderzoekstijd dus :) We hebben dit onderzoek voor de namiddag gepland.
Het uurtje na de speeltijd hadden we turnen en daarna wilden enkele kleuters heel graag in de zandbak spelen. De zandbak bleef de hele dag open en er werd met veel enthousiasme in gespeeld.
Selim en Emre hebben nog verder gewerkt aan hun dobbelsteen. En Arvid en Kristie hebben smurfen gezocht in het smurfenboek. Sem en Cinar hebben ons daarna nog geholpen.









Namiddag hebben Arvid en Sem de gevoelensmaskers in het praatrondeboek getekend.
En daarna was het onderzoekstijd. 'Wat is het verschil tussen een muts voor in de zomer en een wintermuts?' Als je het wil weten, kom dan maar eens kijken op ons onderzoeksblad.




Flip de beer mocht dit weekend ook bij iemand gaan logeren. Omdat iedereen natuurlijk Flip wou meenemen hebben we een spel gespeeld. Je moest uit een muts een papiertje halen. Op 1 papiertje stond Flip zijn naam. Wie dat had getrokken mocht hem mee naar huis nemen. De winnaar was Thijs.
We kijken uit naar de dingen die jullie samen gedaan hebben Thijs en Flip.


Niet vergeten dat we maandag gaan 'Rollebolle'. Sportkledij aandoen en een rugzakje met een koekje en een drankje meebrengen!
Fijn weekend allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten