dinsdag 24 januari 2012

een kijkatelier


We hebben een hele leuke hoek bij in de klas. Tijdens de praatronde liet Thijs een echte verrekijker zien. En Arvid had ook een echt vergrootglas bij. We vonden het geweldig om erdoor te kijken. We gingen spontaan op zoek naar allemaal spullen waar we konden door kijken. Maar dan hadden we een probleem. Waar gaan we alles leggen?
We kwamen op het idee om een 'kijkatelier' te maken. We gaan alles waar we door kunnen kijken in bakjes leggen op de vensterbank en dan kunnen we ermee naar buiten kijken.
Sem en Zyna hebben een mooi blad gemaakt om aan te geven waar het kijkatelier is. Alle gevonden spullen van in de klas hebben we erin gelegd. We hebben ons al goed geamuseerd met deze voorwerpen.
We zijn nog op zoek naar verschillende dingen om door te kijken.

Wie helpt ons? We zijn nog op zoek naar :

- brillen (leesbrillen, zonnebrillen, gekke carnavalbrillen, brillen zonder glas,...)
- vergrootglazen
- loeppotjes
- duikbril
- viewmaster
- oud fototoestel
- periscoop
-...












In de creahoek hebben we vandaag ook verrekijkers gemaakt met ronde kokers. Het was even zoeken hoe we alles aan mekaar konden plakken maar het is ons gelukt. Wie dat wilde kon een verrekijker kiezen en die mooi schilderen. Nu wachten tot ze droog zijn en dan kunnen we er een touwtje aan vastmaken.










Er werd ook veel gepuzzeld vandaag in de klas. Proficiat aan al die puzzelaars! Goed gedaan!


We gaan morgen ook nog een leuk spel spelen. Kristie heeft van alle kleuters een foto getrokken van hun ogen. Ze gaat die uitprinten en dan moeten wij morgen zoeken van wie die ogen zijn. We mogen de vergrootglazen en andere spullen om door te kijken gebruiken. Even een voorpoefje :)









Namiddag hadden we een uurtje turnen en daarna waren de kleuters van Ann even in onze klas.

Wie komt morgen helpen om de kostuums te knippen voor de kinderen? Zodat we er zeker leuk gaan uitzien op de carnavalstoet :)

2 opmerkingen:

  1. De derde van boven is Gondar. En kleren knippen, daar ben ik niet zo goed in helaas, dat worden de nieuwe kleren van de keizer dan, ben ik bang.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo juf kristie , de tweede zijn thijsje zijn ogen .Ik ga eens een bezoek je brengen aan je school gaan jullie met de kinder carnal stoet mee in genk ? TOF groetjes anja

    BeantwoordenVerwijderen