donderdag 19 januari 2012

4 onderzoekjes!

Amaai, wat een drukke dag vandaag! Er kwam heel veel informatie uit de praatronde deze ochtend.
We moesten eerst nog het onderzoek van Zyna doen. Ze wou graag weten waar het oranje licht stond in het verkeerslicht.
Dat hebben Zyna, Cinar, Emre en Gondar samen onderzocht.
Zyna wilde ook graag verkeerslichten schilderen. Dus haalden we de schildersezel in de klas en wie dat graag wou mocht een verkeerslicht schilderen. Uiteraard moesten de kleuren van de lichten wel op de juiste plaats staan!


















Thijs kwam tijdens de praatronde ook met een onderzoeksvraag. Hij wilde weten hoe hoog en hoe ver kangeroes eigenlijk konden springen. Hij en Sem hebben dit samen onderzocht. Wist je dat kangeroes wel 2 meter hoog kunnen springen en zelfs 12 m ver!! Toen Sem en Thijs hun onderzoek kwamen uitleggen aan de andere kleuters was er wat verwarring over hoe hoog nu eigenlijk 2 m was. Zou dat hoger zijn dan wij? Of niet? En hoe lang is 12 m? Langer dan onze klas? We gingen het vragen aan de leerlingen van Rabia. Volgens ons weten die alles! Ze wilden ons heel graag helpen. We hebben afgesproken dat we volgende week woensdag terug gaan naar hen en ze gaan het voor ons uitzetten zodat we het goed kunnen zien! Leuk he :)






Zyna had ook nog een onderzoeksvraag. Ze wilde weten hoe bijen eigenlijk honing maken. Er werd veel gediscussieerd in de klas hoe ze dat doen. Iedereen had wel een ander verhaal. En dan wilden we ook allemaal weten hoe die honing in de potjes geraakt, want de bijen kunnen die potten toch niet dragen! Na de middag hebben we naar een filmpje op schooltv gekeken waarop je kon zien hoe de bijen honing maakten en hoe die honing uit de bijenkorven kwam. Maar nu willen we graag eens op bezoek bij een imker. Wie kent er een imker waar we eens op bezoek mogen gaan?
Laat het ons zeker weten!
Morgen gaan we deze onderzoeksvragen op papier zetten en er nog eens over praten.


Daarna hebben we allemaal nog veel puzzels gemaakt want er zijn verschillende stukjes zoek. We gaan ze allemaal eens maken zodat we weten waar iets verdwenen is.


2 opmerkingen:

  1. Geweldig!!Zo hard gewerkt vandaag!Je hebt echte onderzoekers in de klas hé!!!Doe zo verder, oudste kleuters!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hé juf kristie jij hebt heel leerrijke kindtjes in je klas zitten super !!! groetjes anja

    BeantwoordenVerwijderen