dinsdag 10 januari 2012

Blij, bang, boos, verdrietig


We hebben het vandaag gehad over onze gevoelens. Selim was een beetje verdrietig deze morgen omdat hij pijn had aan zijn voet. We hebben er een gesprekje over gehad in de kring. Hoe konden we aan Selim zien dat hij verdrietig was? We hebben nog andere gevoelens gezocht en besproken wanneer we ons zo voelen.
Nadien konden we een gevoelensstrookje maken. We hebben een blij, een boos en een verdietig gezichtje getekend en die op strookjes geplakt. Ze hangen nu boven onze kapstokken. Elke ochtend als we naar school komen hangen we onze knijper op boos, blij of verdrietig. Of als er gedurende de dag iets is waarover we ons blij, bang of verdrietig voelen, dan kunnen we onze knijper veranderen. Zo kan iedereen zien hoe we ons voelen. En misschien kunnen anderen ons dan wel helpen hiermee. Want als iemand ziet dat je knijper op verdrietig hangt, kan hij of zij je misschien een knuffel geven of even vragen hoe het gaat. En dan is dat gevoel misschien beter en worden we weer blij :)
We hebben ook met de gevoelensdoosjes gespeeld en we gaan ook een collage maken deze week. Dus wie oude tijdschriften of kranten heeft mag ze mee brengen naar de klas.



















Namiddag hadden we een uurtje turnen en daarna waren de kleuters van Ann een uurtje in onze klas. We hebben samen liedjes gezongen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten