maandag 1 december 2014

weven en een nieuw contract

We hebben nieuwe taakjes gekozen vanmorgen. Kaat is onze kapitein, Ilyana zorgt voor het licht, Karell zorgt voor de kalender, Jasmijn zorgt voor het weer en Yana is onze tijdsbewaker. De andere kleuters hebben ook hun taakje mogen kiezen op het takenbord.
Kaat heeft de kring heel goed geleid en heeft telkens gezegd wat ik moest opschrijven in het praatrondeboek. Goed gedaan Kaat!

Spiekpietje had zich verstopt in de knikkerpot vandaag :)




Na de ronde hadden we vrije werktijd en koos iedereen zelf een hoekje om in te spelen.





 enkele plannen om te bouwen.

 Lander schreef zijn vrije tekst.




Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn we begonnen met een nieuwe techniek te leren nl. weven. We hebben onze pietenmutsen geweven. Sommige kleuters waren er sneller mee weg dan andere kleuters maar iedereen bij iedereen is het gelukt.

Morgen werkt Kristie ze verder af en dan zijn we er al klaar mee :)











Na de boterhammen en de grote (koude) speeltijd buiten heeft Kristie onze nieuwe contracten laten zien. We konden allemaal al 1 ding aanvinken : dat was de pietenmuts maken. De andere opdrachten zijn de werkjes van het contract maken, een sinterklaasmemory spelen samen met een vriend en ons gedicht voor Sinterklaas oefenen. Er zijn al veel kleuters begonnen met het werken tijdens de rode werktijd omdat we op de kalender gezien hebben dat we zowel donderdagnamiddag als vrijdagnamiddag geen tijd hebben. Donderdagnamiddag gaan we zwemmen en vrijdagnamiddag komt Sinterklaas (misschien) op bezoek ;)



















Tijdens de afsluitronde las Kristie nog het verhaal van Elmo en het geheim van Sinterklaas voor.


Iedereen heeft ook een bestellijst meegekregen voor de kerstkaarten. Ik zet van iedere kaart hieronder een foto. Ik heb ze ook in de klas liggen als je ze graag eens wil zien. Gelieve aan te duiden hoeveel pakjes je wil en gepast geld mee te geven. Dank je wel!






















Tot morgen allemaal!

Kristie




Geen opmerkingen:

Een reactie posten