donderdag 4 december 2014

een kroon voor Sinterklaas

We hebben vandaag toonmoment gehouden en daarin liet Mika zijn auto op afstandbediening zien. Het gesprek kwam al snel op wie iets op afstandsbediening had en of dat moeilijk was. Er kwam ook een plan uit deze ronde. Een groepje kleuters ging een route maken waar de auto op afstandbediening moest door of over rijden.

Na de ronde was het vrije werktijd en daar werden terug veel 'last-minute' brieven voor Sinterklaas gemaakt. In de speelzaal werden 'chique' routes en bruggen gemaakt. Zonder het te beseffen hebben deze kleuters veel wiskundige begrippen geoefend : boven, onder, vooruit, achteruit, links, rechts, snel traag,... Het kwam allemaal aan bod!














Thieme en Kaat hebben ook hun ondervindingen opgeschreven van hun sneeuw/ijs onderzoek!
Knap werk allebei!




Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn we met een ander groepje kleuters begonnen aan het cadeau voor Sinterklaas. Mika vond dat we ook iets aan de Sint moesten geven want het was tenslotte toch ook zijn verjaardag. Ze wilden graag een mooie kroon maken. En het is een hele mooie kroon geworden. Ze hebben goed samen gewerkt! Benieuwd hoe Sinterklaas gaat reageren morgen!

Anouk was ook een uurtje in onze klas en bij haar hebben we geoefend op lichaamsschema. We moesten iemand tekenen die voor ons zat. Niet gemakkelijk hoor!

















Na de boterhammen hadden we geen tijd voor de grote speeltijd want de bus was daar om te gaan zwemmen!
Dank je wel Heidi, Anja en Nicole om mee te gaan en te helpen bij het aan- en uitkleden!

Morgen is de laatste dag om de bestellingen voor de kerstkaarten binnen te brengen. Als je er dus wil bestellen: niet vergeten!

Waarschijnlijk gaan we wat minder goed slapen vannacht want morgen komt Sinterklaas op bezoek!

Tot morgen allemaal!

Kristie

1 opmerking: