vrijdag 5 december 2014

Sinterklaas op bezoek!

Het was een spannende dag vandaag! Sinterklaas ging langs komen! Maar eerst hebben we nog naar Karrewiet gekeken. Daar ging het over een meisje dat dood was. Dat greep ons toch wel aan! We hoorden een meneer van Child-focus ook vertellen dat we nu niet constant bang moeten zijn als we buiten komen. In de kring bespraken we wat we eigenlijk kunnen doen als we bv. verdwaald zijn of onze papa/mama even niet terug vinden. Enkele kleuters hadden dat al eens voor gehad, in een winkel of in een speeltuin. Thieme vertelde dat hij een armband had met daarop zijn naam en adres op. Dat is wel een goed idee. Of afspreken met je mama of papa waar je naartoe gaat als je ze kwijt bent. Of iemand van de winkel aanspreken en zeggen dat je je mama zoekt. Het werd een speciaal en goed gesprek in onze klas!


Na de actuaronde hebben we nog gewerkt in onze contracten. Wie zijn contract al af had heeft het ook mee naar huis mogen nemen.




We hebben vandaag vroeger onze boterhammen opgegeten omdat Sinterklaas laten weten had dat hij vroeger naar school ging komen.

Maar eerst nog een uurtje turnen met Anouk!

Daarna zijn we even gaan buiten spelen tot we Sinterklaas zagen aankomen. Vlug naar binnen, jas aan de kapstok en onze mooie zelf gevlochten pietenmuts op ons hoofd. Hoe spannend!
Sinterklaas had wel 6 pieten meegebracht en het waren ook nog eens grappige pieten!

We hebben ons versje opgezegd en aan Sinterklaas ons cadeautje gegeven. Hij was er heel blij mee! We moesten toen alle cadeautjes zoeken waar de letter S opstond. Die waren allemaal voor ons!

Alle kinderen kregen ook nog een mandarijntje, speculaas en een heel mooi boek om mee naar huis te nemen.














































Terug in de klas hebben we de cadeautjes open gedaan en ze zijn heel erg leuk! We gaan goed kunnen spelen dinsdag!








Geniet allemaal van de pakjesavond vanavond en ik hoop dat jullie fijn kunnen spelen dit weekend! Niet vergeten dat het maandag GEEN school is! Dus, fijn lang weekend en tot dinsdag allemaal!

Kristie

1 opmerking: