donderdag 11 december 2014

een lichtje voor en een rendiertje

Jade had gisteren een leuke Kerstcd meegebracht en die hebben we opgezet voor de muziekronde. Jade mocht kiezen welk liedje we gingen opzetten. We hebben uiteindelijk een 4-tal liedjes opgezet en meegezongen. Heel leuk en gezellig!










Na de muziekronde en een toonmoment mochten we vrij in de hoeken spelen.






Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we iets heel leuk gedaan. Per 2 zijn we bij Kristie geweest en gingen we schilderen. Niet zomaar schilderen maar schilderen volgens opdracht. Kristie zei wat we moesten tekenen en wij moesten dat juist uitvoeren. We hebben hierbij veel verschillende begrippen geoefend : op, onder, tussen, in, bij, meer, minder, ... het kwam allemaal aan bod. En het resultaat is gewoonweg prachtig!
Namiddag hebben nog enkele kleuters hieraan verder gewerkt zodat iedereen deze oefening gedaan heeft.















 Anouk was ook in de klas en daar hebben we geoefend rond het lichaamsschema.











Na de boterhammen en de grote speeltijd ( en tussendoor ook het kerstkoor) was het ook een drukke maar gezellige bedoening in de klas.
Eerst hebben we in de kring gesproeken over kaarsjes, Kerstmis, lichtjes. Waarom doen we kaarsjes aan? Voor de gezellig heid, als er stroomonderbrekening is, als je verliefd bent, als je iemand heel erg mist omdat hij weg is om misschien wel gestorven is, als iemand ziek is,.. deze antwoorden komen allemaal van de kleuters!
Kristie vertelde dat we goed moesten nadenken voor wie wij een lichtje zouden aansteken. Daarna mochten we een kaarsje inkleuren. Kristie schreef erbij voor wie dit lichtje was en waarom we daarvoor een lichtje wilden aansteken. Er kwamen mooie, leuke en heel ontroerende boodschappen uit de kinderen.

Lieve mama's en papa's, mijn kleuters hebben dit volledig zelf gedaan en ik ben echt aangedaan over die mooie boodschappen die ze me doorgaven. Deze kleuters hebben echt veel liefde in hun hart en ik ben echt wel trots op hen! 





























Een andere leuke opdracht was dat we een kerstboom konden versieren maar niet zomaar. We konden dit doen met hamertje tik. Als we een kerstboom versierd hadden heeft Kristie er een kopie van genomen. Ze worden opgehangen in de klas. De volgende dagen mogen we hier mee verder spelen.


Als afsluitmoment las Kristie de rest van het verhaal van Kruimeltje voor.

Tot morgen allemaal!

Kristie








Geen opmerkingen:

Een reactie posten