woensdag 3 december 2014

gooi - een - sinterklaasverhaal!

Jade had een stick met foto's meegebracht voor de fotoronde. We hebben eerst een korte ronde gedaan want er waren enkele kleuters die iets leuk hadden meegebracht. Lander en Lucas hadden persoonlijk een brief van Sinterklaas gekregen! Kristie heeft hem voorgelezen. Heel tof!

Gisteren had het ook nog gesneeuwd en dat hadden veel keuters gezien. Kaat bracht een blokje ijs mee in de klas en zij en Thieme wilde weten of we dat ijs konden bijhouden. We hebben het in een potje gedaan en gaan het resultaat dus afwachten!





Na deze ronde zijn we naar de zaal gegaan en daar hebben we gewerkt aan een kerstprojectje. We hebben toffe foto's gemaakt voor de kerstmarkt. De resultaten kunnen jullie zien op de kerstmarkt.
























Terug in de klas hebben we naar de foto's van Jade gekeken. Ze was naar het Sintpaleis geweest en kon er veel over vertellen. Dank je wel Jade!


Na al deze leuke activiteiten zijn we verder gegaan met onze vrije teksten. Er waren nog veel kleuters die nog geen vrije tekst gemaakt hadden. Het was niet zomaar een vrije tekst : je moest eerst met de dobbelsteen gooien. Zo kreeg je een persoon, een plaats en een gebeurtenis. Daarmee moest je een verhaal maken. Kristie schreef de verhalen erbij. Er zijn nog enkele kleuters die morgen verder gaan werken.

Na het fruitmoment (peer) en de kleine speeltijd hebben we verder gewerkt aan de vrije teksten.

We deden ook nog mee met de 'pietenvibe'.






















En daarna had Kristie nog groot nieuws. Sinterklaas had blijkbaar onze post aangekregen en hij heeft ons al een briefje terug geschreven. We kregen een leuke grote poster om in de klas op te hangen.





Morgen is het zwemmen, je zwemzak dus niet vergeten!

Tot morgen,

Kristie

1 opmerking: