maandag 15 december 2014

dubbel feest in de klas

We zijn onze feestweek goed begonnen vandaag met niet 1 maar 2 jarige kleuters in de klas. Thieme en Ynse zijn gisteren 5 jaar geworden en dat moesten we natuurlijk vieren in de klas met een dubbel feest.


Maar eerst hebben we onze nieuwe plaatsen gezocht en gevonden en deden we de praatronde met Thieme als kapitein, Ynse als tijdsbewaker, Lander zou voor de kalender zorgen maar zijn 'job' werd vandaag gedaan door Chiara, Kaat zorgde voor het licht en Mika voor het weer.


Na de ronde hebben we Ynse en Thieme besproken. we keken naar de kleur van hun ogen, hun haren, de kleren,... Want bij een dubbel feest horen natuurlijk ook dubbele tekeningen. Daarom kon wie dat wou al beginnen aan de tekeningen. Ze moesten af zijn voor de middag.

Na het eetmoment en de kleine speeltijd hebben we eraan verder gewerkt en hebben we ook in de hoekjes gespeeld.












Rond 12u00 kwam de mama van Ynse en Thieme (Kirsten) in onze klas en hebben ze samen van alles laten zien over hun geboorte. Kirsten vertelde dat Thieme eerst geboren was en Ynse 8 minuutjes na hem. Ze hadden ook leuke foto's bij van Thieme en Ynse toen ze baby waren en wij moesten raden wie het was. Dat was toch niet zo gemakkelijk hoor!
Dank je wel voor deze leuke verjaardagsronde Ynse, Thieme en Kirsten!



















Kristie liet ons ook nog onze nieuwe contractjes zien. Ze zijn helemaal niet dik deze week want met al die feesten hebben we niet veel tijd over :)


Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten was de bommi van Ynse en Thieme er ook en mochten we iets heel leuks gaan doen. We mochten fruitspiesjes maken en een cupcake versieren. Dat vonden we allebei heel erg leuk!
Dank je wel lieve bommi, het was heel leuk en gezellig en vooral lekker :)














In de klas hebben we nog leuk gespeeld tot het tijd was om af te sluiten.






Tijdens de afsluitronde hebben we de boekjes van Thieme en Ynse bekeken en las Kristie ook nog een kerstverhaal voor.


Morgen mag Emani een boekje meebrengen voor de boekenronde en dan vieren we Yana haar verjaardag!

Er zijn ook nog foto's over die we tijdens de kerstmarkt verkocht hebben. Wie die graag nog koopt kan ze in de klas komen halen voor €2,50



Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten