maandag 4 februari 2013

week tegen pesten en Victor

We zijn begonnen aan de week tegen pesten op school en in onze klas. Na de praatronde keken we samen naar een stukje hierover op Karrewiet. Dat ging over een school die een prijs gewonnen had omdat er in hun school veel werd gedaan rond en tegen pesten. Ze hadden ook een anti- pestcontract. Dat vonden we heel leuke en dat wilden we ook wel maken. Kristie zocht even op hoe dat er zou kunnen uitzien en na de speeltijd zijn we begonnen met het maken van een anti- pestcontract.
We mochten zelf zeggen wat er op wilden hebben staan en Kristie schreef het erbij. Daarna hebben we allemaal onze naam erbij opgeschreven. Ons anti pestcontract hangt op op ons prikbord en iedereen heeft het ook mee naar huis gekregen.















Daarna hebben we kennis gemaakt met Victor. Dat is onze nieuwe klaspop. Het is een speciale pop want hij heeft een bolletje op zijn muts dat 2 kleuren heeft en kan draaien. Als het op groen staat wil het zeggen dat hij blij en vrolijk is, staat het op rood dan voelt hij zich boos of verdrietig.
We mochten allemaal vertellen hoe wij ons voelden en het bolletje op Victor zijn muts draaien.
We hebben ook een groot Victor kunstwerk gemaakt. Het hangt aan de muur voor onze klas. Kom zeker eens kijken. We gaan de hele week nog werken met en rond Victor, pesten en gevoelens.










Namiddag hebben we allemaal spelletjes gespeeld. In de zandbak, met de steeknagels, gezelschapsspelletjes,...
Als afsluiting hebben we samen de Move tegen pesten gedanst. Die gaan we de hele week oefenen en donderdag met de hele school dansen.
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten