vrijdag 1 februari 2013

Piratenfeest

Vandaag was het zover, het was ons Piratenfeest! Iedereen zag er geweldig uit. Al die piraatjes in de klas was echt leuk!
In de speelzaal stond een hele grote schatkist met wel 3 sloten aan. We hadden een schatkaart gekregen en we moesten de 3 sleutels verzamelen. Enkel zo konden we de schatkaart opendoen.
In de schatkist zaten ballonnen, goudstukken, een  voorleesboek en een speelboek voor de klas en een doosje waarmee we leuke piratenpotloden konden knutselen.

Nadat we alles besproken hadden kreeg iedereen zijn eigen schatkaart. De bedoeling was dat je verschillende piratenworkshops ging doen en enkel als je ze allemaal gedaan had kon je mee op het schip om de zeemeermin te vangen. De piratenworkshops waren : groentenpizza maken, een piratenlied aanleren, een haak knutselen en een piratenpotlood knutselen.

Toen iedereen zijn workshops gedaan had kwam een grote piraat ons halen. In de speelzaal stond een groot schip met daarop de zeemeermin. We moesten onze schatkaart laten zien en dan kregen we een tatoeage. Enkel dan kon je op het schip. Daar moesten we schieten op de zeemeermin. En daarna moesten we in het water zwemmen om ze te gaan halen op het andere schip. Iedereen heeft super goed zijn best gedaan om de zeemeermin te vangen en het is ons uiteindelijk ook gelukt!

Na de middag hadden we voor de eerste graad een schatkaartentocht gemaakt en zij moesten ook een schat gaan zoeken. Maar eerst moesten ze verschillende opdrachten doen. Als ze de schat gevonden hadden moesten ze hem komen delen met ons. De eerste graad vond de schatkaartentocht heel erg leuk :)

Iedereen heeft vandaag ook zijn piratendiploma gekregen, een extra tatoeage en nog een piratenhoedje. Nu zijn we echte piraten!

Als afsluiting hebben we samen met iedereen van de hele school gezongen voor de jarigen van januari en we hebben onze directie eens letterlijk in de bloemetjes gezet. Want gisteren was het dag van de directie en dat mogen we zeker niet vergeten!

Ik wil even al de ouders bedanken die eraan meegewerkt hebben om dit geweldige piratenfeest te realiseren. DANK JE WEL ALLEMAAL!!! Zonder jullie was dit niet gelukt!

En aan al mijn piraatjes, ik ben superfier op jullie! Het waren 2 hele leuke weken met een fijne afsluiting! Fijn weekend allemaal!





















































































 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten